xcounter
#

Майбутній патрульний катер ВМСУ "Суми" провів успішні ходові випробування в США (фото)

2892
Спуск на воду відновленого патрульного катеру типу Island без озброєння, який у цьому році має бути переданий ВМСУ
Спуск на воду відновленого патрульного катеру типу Island без озброєння, який у цьому році має бути переданий ВМСУ

В Сполучених Штатах продовжується підготовка катерів типу Island до цьогорічної їх передачі українському флоту

У вівторок, 23 лютого 2020 року, на базі Берегової охорони США в м.Балтімор відбулися ходові випробування патрульного катеру типу Island "Суми" у відкритому морі.

Про черговий етап підготовки третього "Айленду" для ВМСУ повідомила прес-служба Посольства України в США.

Читайте також: Майбутні 3 катери Island можуть надійти до ВМСУ у 2021 році з вже готовими американськими системами озброєння

Відзначається, що у ході цих випробувань перевірялися якість роботи агрегатів та механізмів корабля, а також функціонування його навігаційної системи. Було продемонстровано максимальні можливості корабля щодо його маневреності та швидкості.

Суми
Патрульний катер типу Island "Суми" під час ходових випробувань / Фото: Посольство України в США

Присутні під час перевірки на борту катера Аташе з питань оборони при Посольстві України в США генерал-майор Борис Кременецький та Військово-морський аташе капітан 1 рангу Сергій Федорчук надали позитивні відгуки щодо технічних характеристик корабля.

Також українські військові дипломати провели зустріч з екіпажем патрульного корабля "Суми" та керівництвом бази Берегової оборони та верфі Балтимору.

Суми
На борту патрульного катеру типу Island "Суми" під час ходових випробувань / Фото: Посольство України в США

Під час цієї зустрічі були обговорені питання щодо ходу підготовки та навчання екіпажу, а також технічної готовності катерів "Суми" та "Фастів".

Старобільськ
Патрульний катер ВМСУ Р191 "Старобільськ"

Нагадаємо, у цьому році Військово-морські сили України мають отримати три катери типу Island (колишні USCGC Ocracoke, USCGC Washington та USCGC Kiska), які разом з двома вже поставленими на озброєння човнами P190 "Слов'янськ" та Р191 "Старобільськ" створять повноцінний катерний дивізіон.

Bushmaster
Артсистема MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster / Фото: MSI-Defence Systems

Крім того, на відміну від раніше переданих двох демілітаризованих катерів, нові мають бути оснащені бойовими модулями (за попередньою інформацією - 30-мм артилерійською системою MSI Seahawk DS A2 30mm Mk44S Bushmaster) та встановленими на борту корабельними системами американського виробництва.

Читайте також: ВМСУ хоче закупити надувні мішені для тренувань з надводної стрільби