xcounter
#

Літаки США та Великобританії доставили чергові військові вантажі для ЗСУ (відео)

4650
США та Великобританія продовжують надавати ЗСУ військову допомогу
США та Великобританія продовжують надавати ЗСУ військову допомогу

Американський Boeing 747 привіз велику партію боєприпасів, а британські літаки - спорядження та захисну амуніцію для сил ТрО

Впродовж 8 та 9 лютого цього року в Україну прибуло три транспортні літаки від наших партнерів з Альянсу з черговим вантажем наданим в рамках військової допомоги.

Так, згідно з повідомленням Міністра оборони України Олексія Рєзнікова, "дев'ятий" Boeing 747-412 (BCF) компанії National Airlines, який прибув у Бориспіль о 10:35 ранку 9 лютого цього року, привіз вантаж вагою понад 80 тонн.

Читайте також: Данія відмовилася передавати ПЗРК Stinger Україні, бо вони "застарілі"

"Борт від наших друзів із США доправив у Київ амуніцію вагою понад 80 тонн. Мова йде про бойові патрони", - повідомив Олексій Резніков.

Дещо раніше Міністр оборони також проінформував про вантаж двох військово-транспортних літаків Великої Британії Boeing C-17A Globemaster III, котрі приземлились в українському аеропорту о 13:05 8 лютого та о 12:50 9 лютого 2022 року.

"8 та 9 лютого наші друзі й партнери з Великої Британії доправили в Україну чергові вантажі з військово-технічною допомогою. Цього разу мова про військове майно та спорядження для потреб Сил Територіальної оборони України Збройних Сил України. Зокрема, бронежилети, шоломи тощо", - відзначив очільник оборонного відомства.

Нагадаємо, про прибуття "восьмого" літака з безпековою допомогою зі Сполучених Штатів Америки Міністр оборони повідомляв 5 лютого. А ось про вантаж Boeing 747-4B5F авіакомпанії Kalita Air, який прибув в Україну з військової бази "Довер" 6 лютого цього року інформація не оприлюднювалась.

військова допомога США
Американські набої для ЗСУ в аеропорту Бориспіль 9 лютого 2022 року

Також не було офіційних повідомлень про вантажі або мету візиту військово-транспортних Airbus A400M Сполученого Королівства, які відвідали Україну 5 та 6 лютого 2022 року.

Boeing C-17A Globemaster III
Захисна амуніція для Сил ТрО від Великої Британії, яка прибула в Україну 9 лютого 2022 року
Читайте також: Війська США та Великобританії посилюють Польщу через побоювання вторгнення РФ в Україну