xcounter
#

Кремлівські пропагандисти чомусь думають, що Вірменія дасть Україні 3 пускові й 200 ракет "Точка-У"

32657
Вірменський ОТРК "Точка-У", ілюстративне фото з відкритих джерел
Вірменський ОТРК "Точка-У", ілюстративне фото з відкритих джерел

Чи справді Вірменія має такий арсенал, і наскільки ймовірна його передача

На тлі активізації оборонної співпраці між Вірменією та країнами Заходу рашистські пропагандисти почали стверджувати, що тепер Єреван начебто готується до поставок радянської зброї для ЗСУ, по мірі того, як будуть надходити західні системи озброєння.

Зокрема кремлівські пропагандони вважають, що Вірменія може негласно поставити Україні пускові установки та ракети до ОТРК "Точка-У" та радянські засоби протиповітряної оборони, зокрема ЗРК "Оса", яких у наявності у вірменського війська може бути аж 40 одиниць. Про це в своїй публікації пише портал Defense Romania.

Читайте також: F-16 - не панацея й очільник Пентагону Ллойд Остін пояснив чому
Вірменські ЗРК "Оса", ілюстративне фото з відкритих джерел

На чому саме базують свої припущення ворожі пропагандисти, поки не зрозуміло. Але вони переконані, що у Вірменії є зараз наприклад три пускові та аж 200 ракет до "Точка-У", і що цей весь арсенал з часом може "перекочувати" до ЗСУ. А дехто з рашистів навіть впевнений, що Вірменія могла почати передачу озброєння для України ще до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Від Defense Express зазначимо, що вцілому цю хвору фантазію рашистських пропагандонів коментувати взагалі складно. І можна додати лише те, що за The Military Balance 2023, в розпорядженні ЗС Вірменії справді числяться три пускові установки до ОТРК "Точка-У", але запас ракет при цьому не зазначається. Власне, як і нема деталізації по кількості ЗРК усіх типів, що досі є в розпорядженні Вірменії, зокрема тих же "Оса".

Вірменські ОТРК "Точка-У", ілюстративне фото з відкритих джерел

Але з іншої сторони, на ці хворі вигадки росіян варто звернути певну увагу, бо це може означати, щор вони свої подальші дії у війні проти України можуть планувати зокрема і з поправкою на власні страхи щодо, що Вірменія даватиме нам ракети та іншу зброю, як би це не звучало.

Раніше Defense Express розповідав про те, що Узбекистан має 12 МіГ-29 в строю та 26 Су-27 на зберіганні, а тепер хоче купити у Франції Rafale. Також ми писали про те, що Індія робить 155-мм артилерію на експорт, яку першою купила Вірменія.

МіГ-29 ВПС Узбекистану, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Китайські всюдиходи Desertcross в армії РФ вже дістались передової й чавлять своїх (відео)