xcounter
#

"Краб" і "Бастіон", нові деталі постачання САУ Dana M2 та російський "Охотник", що хоче полювати на Bayraktar TB2: події тижня від Defense Express

13124
"Краб" і "Бастіон", нові деталі постачання САУ Dana M2 та російський "Охотник", що хоче полювати на Bayraktar TB2: події тижня від Defense Express

Чим воюватимуть Збройні Сили України, як російський "Охотник" хоче полювати на Bayraktar TB2 та нові подробиці постачання САУ Dana-M2: розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Російський "Охотник"

Президент РФ Володимир Путін наказав російському Міністерству оборони прискорити роботи по безпілотному літальному апарату С-70 «Охотник», котрий має на себе взяти функцію "мисливця" за Bayraktar TB2.

Читайте також: Олег Уруський ознайомився на ХБТЗ з новою версією танка Т-64БМ2 (фото)
БПЛА
На цей час відомо, що озброєнням дрона проекту С-70 "Охотник" мають бути ракети лише класу "повітря-повітря" - Р-73, Р-74М, К-74М2, Р-77, К-77М

За початковими планами, серійне виробництво дрона С-70 "Охотник" РФ планувала почати в 2024 році. І цей БПЛА мав діяти як доповнення до винищувача Су-57.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 можуть фактично безкарно уражати російські ЗРК

Втім, змінити свої плани відносно майбутнього "Охотника" РФ примусив гучний провал усіх систем ППО російського виробництва під час останньої війни за Нагірний Карабах. Зокрема, виявилось, що системи "Тор-М2КМ", С-300ПС, 9К35 "Стріла-10" та 9К33 "Оса" "не бачать" безпілотники Bayraktar TB2.

Але потенціал РФ за проєктом БПЛА "Охотник" не варто переоцінювати...

Чим воюватиме армія України

Заступник міністра оборони з озброєння Олександр Миронюк спеціально для Defense Express розповів про головні розробки озброєння, які невдовзі посилять ЗСУ

Яка доля чекає на вітчизняний БПЛА "Сокіл-300", яке майбутнє ОТРК "Сапсан", коли армія отримає танки "Оплот", що криється за шифрами "Краб" та "Тріумф", чи отримає армія "Богдани" та чим посилять Повітряні сили та ВМС.

Відповіді на ці та інші питання у розлогому ексклюзивному інтерв’ю Defense Express із заступником міністра оборони з озброєння Олександром Миронюком. Текстовий варіант – за посиланням.

Доля БПЛА "Сокіл-300" та проєктів вітчизняних ЗРК

У Міністерстві оборони України пояснили позицію щодо останніх напрацювань ДККБ "Луч" - БПЛА "Сокіл-300" та проектів зенітних ракетних комплексів. Заступник міністра оборони України Олександр Миронюк детально аргументував позицію відомства.

"Щодо безпілотних систем, то зараз немає дилеми між "Сокіл-300" та Bayraktar TB2. Українська розробка тільки нещодавно була представлена. "Сокіл-300" має перспективу, але це буде не сьогодні чи завтра і не найближчі 2-3 роки", - сказав Олександр Миронюк.

Заступник міністра оборони пояснив, що строк у три роки – це час, необхідний для виконання усіх робіт по розробці та випробуванню комплексу "Сокіл-300", зокрема – застосування озброєння з цього БПЛА.

Водночас, за словами Олександра Миронюка, Міноборони не вважає доцільним фінансувати розробку перспективних українських зенітно-ракетних комплексів, через ліміти оборонного бюджету.

Про "Краб" та "Бастіон"

Збройні Сили України будуть експлуатувати Т-64 до 2045 року завдяки глибокій модернізації.

ХКБМ
Оновлення бронетанкового парку покладено на ХКБМ та "Завод ім. Малишева"

"Зараз триває дослідно-конструкторська робота "Краб", яка передбачає модернізацію танка Т-64 таким чином, щоб ми його могли експлуатувати ще 25 років... до кінця 2021 року або на початку 2022, ми отримаємо перший дослідний зразок модернізованого Т-64", - заявив Олександр Миронюк. Додавши, що розробка конструкторської документації вже завершилась.

Паралельно із роботою над проєктом "Краб" на ХКБМ опрацьовують модернізацію танка "Оплот", який проходить під шифром "Бастіон".

Танк "Оплот"
Танки "Оплот" йшли на експорт до Таїланду

"Зараз проводиться дослідно-конструкторська робота "Бастіон". В рамках якої йде імпортозаміщення танка "Оплот". Дослідний зразок, сподіваємось, отримати у 2023 році", - повідомив Олександр Миронюк. Деталі про "Краб" та "Бастіон" – в нашому матеріалі.

Нові подробиці постачання САУ Dana-M2

Реалізація контракту з чеською компанією Excalibur Army на постачання нових самохідних 152 мм гаубиць Dana-M2 враховує ключові побажання української сторони.

Це терміни постачання, ефективність бойового застосування, а також кооперацію з українськими підприємствами для локалізації низки виробничих процесів зі збирання САУ Dana-M2.

САУ Dana-M2
Нова 152 мм САУ Dana-M2 на виробництві. Курс - до України?

Про це редакцію Defense Express повідомили представники чеської компанії Excalibur Army, яка відповідає за контракт, подробиці якого викликали широкий розголос в Україні.

"Контракт на постачання САУ Dana-M2 передбачає і крупновузлове збирання на території України, і розширення виробництва складових цих артсистем та їхнє обслуговування і, при потребі, - модернізацію на потужностях українських оборонних підприємств.

САУ Dana-M2
САУ Dana-M2 на виставці "Зброя та безпека" у Києві

Ми сподіваємось, що інформація про наші пропозиції була доведена до політичних кіл в Україні, де зараз дуже гаряче обговорюють питання щодо умов та перспектив цього контракту", - повідомили Defense Express представники компанії Excalibur Army.

Гарної неділі!

Читайте також: ​Невтішні висновки порівняння бронетанкової техніки у арміях України та РФ: шляхи вирішення глобальної проблеми