xcounter
#

Олег Уруський ознайомився на ХБТЗ з новою версією танка Т-64БМ2 (фото)

8233
Олег Уруський на ХБТЗ
Олег Уруський на ХБТЗ

Нова модернізація основного українського танка створюється за спільним проектом ДП "Завод імені Малишева" та ДП "Харківський бронетанковий завод"

Під час відвідання харківських бронетанкових підприємств Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олегом Уруським, він був ознайомлений з поточним виконанням замовлень в рамках ДОЗ-2020.

Зокрема, повідомляється, що ХБТЗ проводить активну роботу з виконання замовлення Міністерства оборони України з капітального ремонту та модернізації понад декількох десятків одиниць техніки для українських військових.

Читайте також: Оборонне замовлення: скільки техніки для українського війська має поставити ХБКМ в 2021 році

Крім того, разом із фахівцями ДП "Завод імені Малишева" на ХБТЗ проводиться модернізація танків Т-64БМ2 для бронетанкових підрозділів Збройних сил України.

Як вже раніше повідомляв Defense Express, модернізація Т-64БМ2 є спільною роботою ХБТЗ, ЗіМ та Центрального бронетанкового управління ЗСУ.

Т-64
Модернізація Т-64 до версії "Булат". Графіка - Олександр Костур

Модернізована за цим проектом версія Т-64 отримає потужний двигун 6ТД-2 та нові бортові коробки передач на кшталт тих, що були встановлені на Т-80УД.

Підвищення потужності машини, за рахунок установки нової трансмісії та значно більш потужного двигуна, дозволить застосовувати весь комплекс динамічного захисту, розробленого для танків Т-64 без загрози обмеження ходових якостей машини.

Також передбачаються заходи з оновлення та покращення можливостей приладів спостереження та прицілювання.

Т-64
Т-64 зразка 2017 року - остання версія танка у ЗСУ. На ХБТЗ за останні роки проведено капітальний ремонт понад 160 таких машин

Нагадаємо, що окрім цього проекту, ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова" проводить роботу з модернізації танків Т-64 за шифром "Краб".

Читайте також: На модернізацію одного танку Т-64 у версію "Краб" ХКБМ хоче 5 років