xcounter
#

​Корея починає серійне виробництво KTSSM: вискоточний "вбивця бункерів" та артилерії (відео)

Дальність дії KTSSM - 120 км
Дальність дії KTSSM - 120 км
2491

Перші оперативно-тактичні ракетні комплекси KTSSM посилять армію Кореї вже у 2022 році

Корея завершила всі випробування та починає серійне виробництво нового оперативно-тактичного ракетного комплексу KTSSM - Korean Tactical Surface-to-Surface Missile. Про це сповістила адміністрація програм оборонних закупівель Кореї (DAPA).

Заплановано, що буде до 2025 року буде виготовлено понад 200 комплексів, перші з яких мають бути поставлені у 2022 році. Загальна сума проекту оцінюється у понад 400 млн доларів, а вартість одного комплексу - у 2 млн доларів для вітчизняного покупця.

Читайте також: ​Армія США починає опановувати Stryker A1 IM-SHORAD: "наземний" Apache з Hellfire та Stinger

Цей комплекс в залежності від бойової частини, призначений для знищення бункерів та інших захищених об'єктів, а також контрбатарейної боротьби на відстані до 120 км.

У "протибункерному" варіанті KTSSM може пробивати шар землі у декілька метрів, або 1,5 метри бетону, після чого ініціюється термобарична бойова частина. Як працює "термобар" і чому його використовуються для цих цілей - у детальному матеріалі Defense Express.

KTSSM
Ракета KTSSM твердопаливна та виконана за одноступеневою схемою

Для удару по відкритим позиціям - традиційною осколково-фугасною бойовою частиною. Точність KTSSM, завдяки використанню інерційної та супутникової системи навігації дозволяє досягти точності до 2 метрів. Хоча на доступних матеріалах цей параметр значно кращій.

KTSSM
KTSSM має "паспортне" відхилення до 2 метрів

Зазначимо, що саме під таку вузькоспеціалізовану задачу у 2014 році і почали створювати KTSSM. Бо для Кореї головна небезпека з боку Пхеньяну походить від його можливості завдати масований артилерійський удар по Сеулу, який знаходиться всього у 40 км від кордону з КНДР та у межах дії далекобійних гаубиць M1978 та М1989 Koksan, а також 240-мм реактивних систем залпового вогню.

Армія КНДР
Тренування армії КНДР

Тому перед армією Кореї стоїть завдання у випадку потреби у мінімально короткий строк та з максимальною вірогідністю знищити всю артилерію КНДР.

Нагадаємо, що Корея запланувала на найближчі роки кардинально посилити армію. До 2025 року на оборону мають витрати 250 млрд доларів, включно з 85 млрд доларів які будуть направлені на розробку нових видів озброєння. На яке озброєння робить ставку Сеул - в окремому матеріалі Defense Express.

Читайте також: У Генштабі ЗСУ пояснили чому не закупають "Вільху" та розкрили кількість цих високоточних ракет