xcounter
#

"Контактом" по "Реликту": рашисти додатково бронюють Т-90М "Прорыв" чим знайшли

11410
"Контактом" по "Реликту": рашисти додатково бронюють Т-90М "Прорыв" чим знайшли

Окрім того, російські танкісти на практиці зрозуміли, що сітка з мотузок не захищає від протитанкових ракет

В окупаційних військах РФ продовжується кустарне бронювання танків доволі дивними методами. І якщо спроба покращити захист Т-72Б3 камінням заслуговує увагу за креативність, то з Т-90М "Прорыв", який рашистами позиціонується як найбільш захищений, це спроба виявилась ще цікавішою.

Зокрема на відео, яке опублікував Btvt.info, зафіксовано два таких танки з додатковими польовими модернізаціями. Але зазначимо, що відео вже відносно старе й було знято восени.

Читайте також: ЗСУ обстрілюють ворога під Авдіївкою з гелікоптерів, що США закупили в РФ (відео)

Увагу слід звернути на розміщення на верхній лобовій деталі динамічного захисту "Контакт" одразу на базовий динамічний захист "Реликт".

Т-90М Прорыв додаткове бронювання

До цього вже помічалось те, що на Т-90М додатково встановлюють "Контакт", але з метою захисту зон, які не прикриті динамічним захистом взагалі. Але тут важливо те, що один динамічний захист встановлюється саме на інший, й об'єктивно навіть цікаво, як все це має працювати.

Також уваги заслуговує те, що до російських танкістів дійшло, що сітка з мотузок та металевими елементами мало захищає від протитанкових ракет. Нагадаємо, що такий захист простору між баштою та корпусом став для російських танків класичним й встановлюється на модернізації всіх танків, включно з Т-90, Т-72 та на Т-80ВБМ. При цьому на "Уралвагонзаводі" декларують, що ці "металеві елементи обжимають бойову частину [реактивної гранати чи ракети] й не дають їй детонувати".

непрацюючі додаткові елементи бронювання

Тому у військах прямо на цю сітку в армії РФ почали чіпляти ті самі контейнери з "Контактом".

Т-90М Прорыв додаткове бронювання

Водночас на обох танках не помічено штатних "мангалів", проте є додатковий захист корми у вигляді решітки, яку запхали та прив'язали у районі моторно-трансмісійного відділу.

Т-90М Прорыв додаткове бронювання

Читайте також: John Cockerill до футуристичної "дронобійки" i-X додав ще й оновлений штучний інтелект