xcounter
#

КНДР має зменшену копію ракет KN-23, якими РФ била по Україні

1943
Пускові під ракети Hwasong-11D, ілюстративне фото з відкритих джерел
Пускові під ракети Hwasong-11D, ілюстративне фото з відкритих джерел

Що це за ракети, і які вони можуть мати характеристики

Північна Корея має в своєму розпорядженні оперативно-тактичні балістичні ракети під позначенням Hwasong-11D, котра позиціонується як зменшена версія балістичних ракет типу Hwasong-11Ga, більш відомих під позначенням KN-23. За наявними даними, північнокорейські Hwasong-11D мають дальність стрільби від 100 до 180 кілометрів, та можуть під час польоту по квазібалістичній траекторії досягати висоти 50 кілометрів.

При цьому Hwasong-11D мають достатньо малі габарити, на одну пускову установку може вміщатись до чотирьох ракет включно в транспортно-пускових контейнерах. Про це пише портал Army Recognition.

Читайте також: У КНДР показали випробування оновленої "високоточної" 240-мм РСЗВ
Північнокорейська пропаганда демонструє масштаби виробництва пускових установок під Hwasong-11D, травень 2024 року

Автори порталу деталізують, що приводом поговорити про ці ракети заразщ стали кадри одного із пропагандистських відео КНДР, на яких диктатор Ким Чен Ин оглядає один із заводів, який спеціалізується на виробництві ракетного озброєння. І хоча при цьому самі Hwasong-11D на цих кадрах не "світились", але натомість демонструвалось дещо інше – доволі значна кількість мобільних пускових установок під ракети цього типу.

Безперечно, Північна Корея і раніше демонструвала свої Hwasong-11D під час різного роду маневрів. Але тепер "режим чучхе" стверджує, що начебто масштабував виробництво цього типу ракет та пускових під них, що може бути доволі небезпечним сигналом не тільки в контексті геополітичної ситуації на Корейському півострові, але й також в контексті війни РФ проти України.

Відмінність між різними варіантами північнокорейських ракет сімейства Hwasong-11

Як наголошують автори Army Recognition, Hwasong-11D самі по собі є небезпечною зброєю, тому що є складними для перехоплення і начебто здатні «нейтралізувати ціль малою кількістю ракет». Бодай гіпотетичну можливість того, що якась кількість Hwasong-11D може потрапити від Північної Кореї до Росії для війни проти України – виключати не можна, навіть якщо ймовірність цього поки лише на рівні кількох відсотків.

Оскільки до цього моменту КНДР уже постачала рашистам ті самі балістичні ракети KN-23, які у січні-лютому 2024 року використовувались для ударів по критичній інфраструктурі нашої країни. І також "режим чучхе" передавав Кремлю боєприпаси для ствольної та реактивної артилерії у значних кількостях.

Читайте також: Рашисти кажуть про дві нові ракетні бригади, одна з яких ймовірно під KN-23 від КНДР