xcounter
#

КБАО доопрацювало автоматичний гранатомет КБА-117 до піхотного варіанту (відео)

1725
Випробування піхотного варіанту автоматичного гранатомета КБА-117 на полігоні "Десна"
Випробування піхотного варіанту автоматичного гранатомета КБА-117 на полігоні "Десна"

Днями оновлену версію для піхоти було успішно випробувано на полігоні

Як повідомила прес-служба ДП "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" (входить до складу ДК "Укроборонпром"), було проведено успішні типові випробування 30 мм автоматичного станкового гранатомета КБА-117-02 (піхотний варіант).

Тестові стрільби відбулисяі на полігоні 169 навчального центру "Десна" з залученням 1285 військового представництва МО України.

Читайте також: Україна поставила ОАЕ партію 30-мм гарматних стволів для БМП-3 російського виробництва

Варто відзначити, що доробка вітчизняного гранатомету, котрий зазвичай встановлюється на більшість бойових модулей, відбулася на виконання спільного рішення МОУ та ДП КБАО від 03.08.2020 р. № 285 "Про проведення типових випробувань 30 мм автоматичного гранатомета КБА-117, доопрацьованого до виду піхотного аналога АГС-17, без станку".

гранатомет
Автоматичний гранатомет КБА-117 та радянський АГС-17 "Пламя"

Як повідомили на підприємстві, керівництво Збройних сил та українськи військовослужбовці неодноразово зверталися до КБАО, щодо модернізації 30 мм автоматичного гранатомета КБА-117 (модульний варіант) до піхотної конфігурації на кшталт радянського АГС-17.

КБА.117
Зазвичай автоматичний гранатомет КБА.117 встановлюється на українські бойові модулі

"Це було зроблено як приклад системного підходу в діяльності підприємства щодо швидкого вирішення нагальних потреб підрозділів ЗСУ, з метою постачання якісних та ефективних засобів ураження для виконання бойових завдань", - відзначили на вічизнянгному підприємстві.

Читайте також: "Інтерпроінвест" розробляє новий 40-мм гранатомет та автомат "Малюк" з регульованим прикладом (відео)