xcounter
#

"Калашников" хвалиться, що робить більше зброї, але рашисти поки можуть сильно не радіти

20908
"Калашников" хвалиться, що робить більше зброї, але рашисти поки можуть сильно не радіти

У "Калашникова" кажуть передусім про ріст виробництва зброї, що піде на експорт

Російський концерн "Калашников" відзвітував про збільшення виробництва стрілецької зброї аж на 40 % – про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу концерну.

Здавалося б, досить логічно, що для країни, яка веде загарбницьку війну, концерн, який виробляє стрілецьку зброю, має нарощувати темпи виробництва задля посилення власних військ.

Читайте також: У РФ визнали, що розучилися робити навіть автомати: "аналоговнетний" АК-12 знову демодернізують

Втім, у цьому випадку йдеться про те, що ріст обсягів випуску стрілецької зброї досягнуто завдяки експортним контрактам на постачання продукції військового призначення, так і експорту цивільної зброї.

Разом з тим, окремо президент концерну відзначає, що пріоритет підприємства – це передусім виконання держоборонзамовлення, втім, якихось конкретних деталей щодо цього не повідомляється.

Тут можна згадати, що оголошення так званої "часткової мобілізації" у РФ не пройшло без курйозів, зокрема, низка мобілізованих отримали як зброю іржаві автомати "Калашникова", які ледь не розвалювалися у них у руках.

Потім відзначалося, що "мобіки" нібито отримали нову зброю на заміну, однак ситуація все одно залишається досить показовою – разом із тим, що мобілізація також супроводжується бійками, "утилізацією в літаку" тощо.

Читайте також: 120 тисяч рашистів у Білорусі та ще 100 тисяч мобілізованих білорусів - наскільки реальна загроза