xcounter
#

Кабмін звільнив авіабудівельників України від сплати мита за імпорт та ПДВ

1196
Цех ДП "Антонов"
Цех ДП "Антонов"

Пільговий податковий режим Уряд ввів для підтримки важливої для України галузі

Прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України повідомила, що на засіданні Уряду у середу, 9 грудня, було прийнято постанову, яка звільняє підприємства галузі літакобудування від сплати ввізного мита та податку на додану вартість.

Відповідне рішення було прийняте після звернення до Мінекономіки низки вітчизняних підприємств, серед яких: АТ "Мотор Січ", ДП "Івченко-Прогрес", ТОВ "Науково-виробниче об’єднання "АВІА", ТОВ "ГІДРОБЕСТ", ТОВ "Авіаремонтне підприємство "УРАРП" та АТ "Дніпропетровський агрегатний завод".

Читайте також: Ан-148 в РФ стоять під парканом: немає українських запчастин
авіадвигуни
Запорозькі ДП "Івченко-Прогрес" та АТ "Мотор Січ" є українськими флагманами з розробки та виробництва сучасних авіадвигунів

"Ми продовжуємо робити системні кроки для підтримки стратегічних галузей економіки, чуємо запити підприємців і реагуємо на них. Зокрема, сьогоднішнє рішення щодо пільгового податкового режиму є нашою відповіддю на звернення від представників галузі літакобудування", - зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Відзначається, що постанова Кабінету міністрів розширює перелік товарів для імпорту у пільговому режимі на 75 позицій. Зокрема, йдеться про сировину, матеріали, комплектуючі, верстати, які не виробляють в Україні.

На думку представників Міністерства, подібне рішення зможе підвищити рентабельність українських підприємств, знизити вартість їх виробів та збільшити конкурентоспроможність.

Ан-178
Фюзеляж нового Ан-178 (зн 006) для МВС Перу в цеху ДП "Антонов" / Фото: Олександр Денискин

"Податкові пільги дозволять підприємствам на вивільнені кошти впроваджувати новітні технології, збільшувати обсяги виробництва, посилювати свою конкурентоспроможність. Своєю чергою, це також матиме вплив на збереження і збільшення робочих місць, виконання державних та міжнародних замовлень", - наголосив Ігор Петрашко.

Читайте також: Снаряди, міномети та "Корсар" з тепловізором: в Міноборони розповіли, що зробили за ДОЗ-2020