xcounter
#

Єгипет хоче купити південнокорейські САУ

1415
Самохідні артилерійські установки K9 Thunder
Самохідні артилерійські установки K9 Thunder

Єгипетські військові "оцінили" південнокорейську САУ ще у 2010 році, однак тоді закупівлю цієї техніки довелося відкласти

Єгипет планує підписати угоду щодо закупівлі самохідних 155-мм артилерійських установок K9 Thunder від південнокорейської компанії Hanwha Defense, повідомляє видання Army Recognition.

Зазначається, що Hanwha Defense представила спеціальну версію своєї САУ під назвою K9EGY (спеціальна версія) під час виставки EDEX, що проходила в Каїрі (Єгипет) з 29 листопада по 2 грудня 2021 року.

Читайте також: Ізраїль знайшов першого експортного покупця на свою колісну САУ SIGMA, ймовірно – Сінгапур
K9EGY K9 Thunder
САУ K9 Thunder у варіанті K9EGY

Повідомляється, що САУ K9 єгипетські військові оцінили ще у 2010 році як заміну свого застарілого артилерійського парку, однак угоду відклали через те, що єгипетський уряд вимагав зниження плати за передачу технологій, які належали південнокорейському уряду, а не компанії.

Водночас зазначається, що під час виставки EDEX у Єгипті цього року було повідомлено, що президент країни Абдель Фаттах Ас-Сісі можливість придбання САУ K9, яку, ймовірно, будуть виготовляти за ліцензією в Єгипті.

Раніше Defense Express розповідав, що Hanwha Defense пропонує свою САУ K9 на заміну AS90 у рамках програми Mobile Fires Platform.

Повідомлялося, що компанія готова модернізувати K9 та встановити на САУ автомат заряджання, що є одним з головних побажань британських військових. Цікаво, що плани про автоматизацію заряджання у своїй САУ Hanwha Defense оголосила ще минулого року, проте не назвало строки виконання цих робіт.

Читайте також: Як російська САУ "Мста-С" перевернулася "на рівному місці" (відео)