xcounter
#

Ізраїль знайшов першого експортного покупця на свою колісну САУ SIGMA, ймовірно – Сінгапур

1746
Ізраїльська колісна САУ SIGMA, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ізраїльська колісна САУ SIGMA, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ізраїльські зброярі знайшли першого покупця на зовнішньому ринку для своєї САУ, яка лише в 2023 році почне надходити на озброєння частин ЦАХАЛу

Ізраїльська оборонна компанія Elbit Systems оголосила сьогодні про укладення контракту вартістю 106 мільйонів доларів на поставку неназваної кількості самохідних артустановок SIGMA калібру 155 міліметрів для збройних сил "однієї з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону". Про це пише портал European Defense Rewiew.

Якщо опиратись на відкриті джерела даних, можемо знайти такі подробиці, яких не вистачає у "базовому" тексті повідомлення.

Читайте також: Естонія купить в Ізраїлю протикорабельні ракети, які розробляються для флоту Сінгапуру

Зазвичай, "одна із країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону" для ізраїльських зброярів – це Сінгапур, який виступає одним із основних покупців озброєння, виробленого в Ізраїлі. Тому, ймовірно, саме Сінгапур став першим експортним покупцем ізраїльських САУ SIGMA.

Збройні сили Сінгапуру мають у своєму розпорядженні 48 САУ Primus, власного виробництва, створених на базі американської САУ М109, ілюстративне фото з відкритих джерел

Тим більш, ізраїльтяни уже отримали експортний контракт на самохідну артустановку, яку лише в 2023 році почнуть постачати в стройові частини Армії самоборони Ізраїлю.

І такий лаг по часу – тобто – укладення експортного контракту задовго до офіційної постановки на озброєння армії країни-виробника – можна пояснити лише напрацьованими контактами із конкретною країною-покупцем озброєння.

Польова артилерія армії Сінгапуру також має на своєму озброєнні буксировані гаубиці калібру 155 мм вітчизняного виробництва, ілюстративне фото з відкритих джерел

Відомо, що в строю ЦАХАЛу самохідні артустановки SIGMA мають замінити собою американські САУ М109.

Вцілому, характеристики артсистеми SIGMA – не розкриваються. Відомо, що ця САУ має обслугу в 2-3 людини, довжина ствола гармати – 52 калібри, саму гармату можна заряджати як у "автоматичному", так і в "ручному" режимі.

Самохідна артустановка М109 Армії самооборони Ізралю, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Флот Сінгапуру придбає чотири безпілотні катери: якими будуть їх функції