xcounter
#

Японія може купити для своїх Сил самооборони турецькі бронемашини Yoruk

1194
Серійне виробництво бронетранспортерів Yoruk стартувало в 2018 році
Серійне виробництво бронетранспортерів Yoruk стартувало в 2018 році

Турецька компанія Nurol Makina змагатиметься за перемогу в тендері Міноборони Японії з фінською Patria, канадською філією General Dynamics та японською Mitsubishi

Японія проводить тендер на закупівлю нових колісних бронемашин для своїх Сил самооборони. У п’ятірку фіналістів торгів пройшла турецька оборонна компанія Nurol Makina, яка пропонує японським військовим свій колісний бронетранспортер Yoruk.

Про це йдеться в публікації турецького інформагентства Anadolu.

Читайте також: ВМС Туреччини отримали свій перший розвідувальний корабель
БронеавтомобільYoruk, фотографія прес-служби компанії Nurol Makina

Видання наголошує, що за останні 8 років Nurol Makina продала понад 1500 своїх бронеавтомобілів для армій 15 країн світу. Основні покупці бронеавтомобілів від Nurol Makina – Сенегал, Узбекистан, Чилі, Кувейт, Катар та Угорщина.

Наприклад, Угорщина замовила поставку до 300 турецьких бронеавтомобілів Gidran та Yoruk, і таким чином – стала першою країною НАТО, яка озброїлась технікою турецького виробництва. Більше про це Defense Express розповідав у своїй публікації Gidrаn 4x4 – чим турки озброїли Угорщину.

Першими в складі угорської армії турецькі бронеавтомобілі Gidran отримали розвідувальні підрозділи

Defense Express також розповідало про деталі тендеру Японії на поставку нових колісних бронемашин.

Зокрема – що тендер на поставку колісних бронеавтомобілів Міністерство оборони Японії проводить, щоб знайти заміну для своїх бронемашин Type 96, які мають колісну формулу 8х8 та випускались з 1996 по 2008 роки.

Сили самооборони Японії мають на озброєнні до 365 бронемашин Type 96

Участь тендері Міноборони Японії на заміну бронемашин Type 96 беруть також фінська компанія Patria канадська філія General Dynamics Land Systems - Canada та власне японська компанія Mitsubishi Heavy Industries.

Досі нічого не було відомо про участь турецької оборонної компанії Nurol Makina в тендері Міноборони Японії на нові колісні бронемашини. Вказана вище публікація видання Anadolu стала першою згадкою про участь ОПК Туреччини в тендері японських Сил самооборони.

БронеавтомобільYoruk, фотографія прес-служби компанії Nurol Makina
Читайте також: Тайвань взяв технології США та Ірландії для розробки свого "колісного танка"