xcounter
#

ВМС Туреччини отримали свій перший розвідувальний корабель

2612
Від моменту закладки цього корабля до моменту вводу в стрій минуло п’ять років
Від моменту закладки цього корабля до моменту вводу в стрій минуло п’ять років

Корабель спеціального призначення TCG Ufuk був збудований на основі проекту корвету типу Ada

Військово-морські сили Турецької Республіки після тривалих випробувань прийняли до строю свій перший розвідувальний корабель TCG Ufuk, котрий отримав тактичний номер A591. Про це пише портал Navy Recognition.

Який саме набір обладнання матиме корабель TCG Ufuk – невідомо. Але портал зазначає, що перший розвідувальний корабель ВМС Туреччини буде також здатен вести радіоелектронну боротьбу проти військово-морських сил противника.

Читайте також: Міністр оборони Таран підтвердив, що Туреччина за графіком будує перший корвет Ada для України
Розвідувальний корабель TCG Ufuk під час ходових випробувань 2020 рік

Розвідувальний корабель TCG Ufuk був збудований на основі корвета за проектом Ada.

Контракт на будівництво цього корабля турецька кораблебудівна компанія Savunma Teknolojileri Mühendislik, вона ж STM, отримала в грудні 2016 року. Будівництво самого корабля стартувало у травні 2017 року, спуск на воду відбувся в лютому 2019 року.

Розвідувальний корабель TCG Ufuk під час спуску на воду, лютий 2019 року

Довжина корпусу цього корабля складає 99 м, ширина – 14,1 м, осадка – 3,6 м. Водозаміщення корабля Ufuk складає 2400 тонн, і це на 100 більше, ніж у "базового" проекту корветів типу Ada. Швидкість ходу складає 18 вузлів на годину.

На відміну від базового проєкту, Ufuk не має гелікоптерного ангара. Але на ньому встановлена площадка, здатна прийняти гелікоптер вагою до 10 тонн.

Розвідувальний корабель TCG Ufuk проходить біля корабля TCG Anadolu, котрий має стати першим авіаносцем ВМС Туреччини, зображення із відкритих джерел
Читайте також: Таємничий MIUS з українським двигуном: є перші зображення нового турецького БПЛА від Baykar Defense