xcounter
#

Японія хоче боротися з гіперзвуковими ракетами рейкотронами

12033
Різні країни світу вже сьогодні шукають способи протидії гіперзвуковій зброї
Різні країни світу вже сьогодні шукають способи протидії гіперзвуковій зброї

Японське оборонне відомство планує до кінця 2020-х років отримати систему перехоплення гіперзвукової зброї

Міністерство оборони Японії планує розробити засіб для перехоплення ворожих гіперзвукових ракет з використанням снарядів з магнітним приводом, повідомляє видання Nikkei Asia.

Таким чином Японія реагує на той факт, що такі країни як Китай, Північна Корея та Російська Федерація активно розробляють власну гіперзвукову зброю.

Читайте також: На заміну X-31: у РФ створюють гіперзвукову протикорабельну "Личинку" для своїх Су-57
Рельсотрон японія
В Японії вважають, що рейкотрон має стати ефективним перехоплювачем гіперзвукових ракет

Наразі відомо, що японське оборонне відомство планує замовити розробку електромагнітних гармат – вважається, що рейкотрони мають стати ефективним засобом боротьби з гіперзвуковими ракетами: такі системи можуть стріляти безперервно, а снаряди летітимуть швидше за ті, що випускаються зі звичайних систем-перехоплювачів.

рельсотрон
Рейкотрон від BAE Systems

Нова система має посилити можливості Японії з протиракетного реагування, яку військові експерти називають "дірою в захисті Японії". Загалом в країні планують, що рейкотрон стане доповненням до чинної системи протиракетної оборони країни.

Так, наприклад, відомо, що Японія планує розгорнути на орбіті системи розвідувальних супутників для фіксації пусків гіперзвукових ракет, а також використовувати ракети великої дальності для знищення пускових установок противника.

Зазначається, що розробку "протигіперзвукового" рейкотрону в Японії планують завершити вже у другій половині 2020-х років і до 2030 року прийняти цю систему на озброєння.

Читайте також: Третя невдача: гіперзвукова ракета AGM-183A знову не змогла покинути крило бомбардувальника B-52H під час випробувань