xcounter
#

Які висновки можна зробити із ранкового удару рашистів 31 березня

9258
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський Ту-95МС, ілюстративне фото довоєнних часів

Що за пріоритети по цілям ударів та витраті ракет демонструє ворог

Сьогодні вранці 31 березня 2024 року російські загарбники завдали черговий комбінований удар по критичній інфраструктурі України. Для цього удару, за повідомленням Повітряних Сил російські загарбники використали 14 крилатих ракет Х-101/555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, 11 дронів-камікадзе Shahed-131/136, балістичну ракету ОТРК "Искандер-М" та авіаційну крилату ракету сімейства Х-59.

В результаті бойової роботи було знищено 9 "Шахедів" та 9 крилатих ракет Х-101/555, для відбиття атаки були залучені ЗРК та винищувачі, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби.

Читайте також: РФ почала виробництво Х-101 з двома бойовими частинами: ракета дійсно стала вдвічі небезпечнішою
Пуск балістичної ракети рашистського ОТРК "Искандер", ілюстративне фото довоєнних часів

Як повідомляла прес-служба НЕК "Укренерго", на момент цієї публікації в результаті чергового російського удару довелось запровадити аварійні графіки відключень в Одесі та прилеглих районах, на Харківщині та в Кривому Розі продовжують діяти обмеження по споживанню електроенергії.

Крім того, очільник Львівської ОВА Козицький сповістив про те, що сьогодні вранці рашисти знову атакували той самий об’єкт критичної інфраструктури, по якому ворог завдавав ударів 24 та 29 березня цього року. В результаті обстрілу загинула мінімум одна особа, рятувальники продовжують розбирати завали.

Російські пропагандисти демонструють масштаби власного виробництва Shahed-136, березень 2024 року

В даному контексті можна зробити наступні висновки про поточні пріоритети росіян у цій кампанії ударів:

  • ворог тепер робить ставку не стільки на масованість використання ракет в одному залпі, як на регулярність проведення чергових ударів по критичній інфраструктурі, витримуючи мінімальний інтервал;
  • також можна зробити висновок і по тому, що ймовірно російські наразі зосереджені на завданні повторних ударів по раніше пошкодженим об’єктам;
  • крім того, "ВКС РФ" знайшло спосіб, як підтримувати технічну готовність флоту своїх Ту-95МС (середній строк служби яких вже досяг 35-40 років) в умовах інтенсифікації вильотів на завдання ударів.
Читайте також: Нова кампанія далекобійних ударів РФ: пік електродифіциту пройдено, а ППО справляється краще