xcounter
#

Яку нову унікальну здатність демонструють автономні машини від Robotic Research (відео)

903
Яку нову унікальну здатність демонструють автономні машини від Robotic Research (відео)

Компанія Robotic Research LLC розповіла, що додала систему Retrotraverse до свого автономного комплекту AutoDrive-M – ця система має допомогти військовим у складних ситуаціях

Комплект AutoDrive-M встановлюється на автомобілі з системою вантажопідіймального обладнання армії США. Наразі в компанії демонструють можливості однієї з систем цього комплекту – Retrotraverse – на трьох вантажівках армії США, кожна з яких буксирує причіп.

Функція Retrotraverse дозволяє вантажівці з причепом автономно рухатися заднім ходом. Як стверджують в Robotic Research LLC, наразі декілька постачальників автономних транспортних засобів у сфері вантажоперевезень демонструють роботу аналогічних систем за сприятливих умов, а також за наявності рівного дорожнього покриття з розміткою.

Читайте також: Пентагон прагне розробити ІЧ-давачі для безпілотних наземних транспортних засобів
Автономні вантажівки
У компанії Robotic Researcj знайшли ще один спосіб полегшити життя водіям вантажівок та військовим

Однак у Robotic Research кажуть, що вони приділяють увагу й таким випадкам, як погана погода, пил та бездоріжжя, щоб забезпечити надійність автономної системи та її роботу за будь-яких умов і під час критично важливих операцій для військових.

Наприклад, якщо взвод потрапив у глухий кут чи просто не має можливості розвернутися на місцевості, вантажівки з причепами повинні вміти "вийти з ситуації заднім ходом". Система Retrotraverse надає їм таку можливість.

"Той, хто керував вантажівкою з причепом, знає, як складно орієнтуватися. Автономна функція Retrotraverse змогла розвернути вантажівку й причіп заднім ходом швидше, ніж це робили навіть наші найдосвідченіші водії.

Ця функція не тільки може врятувати життя, але й значно зекономити час. Вона здатна вирішити одну з найбільших проблем, яка є у водіїв вантажівок", – кажуть в компанії.

У 2018 році Robotic Research отримала трирічний контракт на суму 49,7 мільйона доларів від армії США на постачання автономних комплектів для транспортних засобів. З того часу компанія поставила близько 100 таких систем.

Читайте також: В Україні розробили автономну безпілотну систему для моніторингу територій (відео)