xcounter
#

Яка приємна "фішка" 60-мм міни до M224 з США дозволяє найефективніше нищити рашистів

10989
Постріл з 60-мм міномету M224
Постріл з 60-мм міномету M224

Рашисти аж ніяк не радіють, отримуючи такі міні собі "на голови"

Військові Збройних Сил України продовжують нищити рашистів зі зброї, яку отримують у рамках військової допомоги від союзників – одним з таких зразків є легкий американський 60-мм міномет М224. Про особливості цього міномету розповідає видання АрміяInform.

М224
60-мм міномет М224

"Легка ротна мінометна система" M224 була прийнята на озброєння Армії та КМП США у 1978 році – вона прийшла на заміну 81-мм зразків у мінометних взводах та секціях рот легких з’єднань.

Читайте також: Горить-палає та вибухає: новачки-мінометники 30-ї ОМБр "розстріляли" склад боєприпасів ворога

Боєкомплект цього міномета складається з оперених осколкових (осколково-фугасних), освітлювальних, димових, а також навчальних мін.

Сучасні міни до цього зразка отримали подовжену форму корпусу, завдяки чому збільшився коефіцієнт наповнення і, відповідно, й потужність міни. Корпуси мін виробляли з нових сортів сталей (сприяє ефективнішому дробленню на уламки), а розривні заряди отримали потужніші вибухові речовини.

Однією з основних "фішок" мін до M224 – це наявність електронно-механічного підривача з трьома "режимами" – підрив при ударі об грунт, у повітрі на великій чи малій висоті або ж із заглибленням у грунт, що дозволяє якнайефективніше нищити ворога.

Так, наприклад, при ураженні живої сили ворога на відкритій місцевості найефективнішим буде "накрити" їх уламками міни у результаті, водночас у випадку ударів по укріпленню стане у пригоді підрив із заглибленням у грунт.

Максимальна дальність стрільби становить 3500 метрів, максимальний темп стрільби – 30 пострілів/хв, стандартний – 8-20 пострілів/хв.

Вага міномета з легкою опорною плитою – 7,8 кг, зі стандартною плитою та двоногою-лафетом – 19 кг. Вага міни – 1,46-2,26 кг.

Читайте також: У США лазером збили 60-мм мінометну міну: чи впорається така зброя із "Градам" або 155-мм артилерією