xcounter
#

Яка оптимальна тактика використання бронетехніки на полі бою на прикладі відео з танками, БМП і БТР

7230
Яка оптимальна тактика використання бронетехніки на полі бою на прикладі відео з танками, БМП і БТР

Сили оборони України удосконалюють тактику використання бронетехніки на полі бою за результатами отриманого досвіду

Нещодавно 5-та окрема штурмова Київська бригада оприлюднила у своїх соцмережах цікавий бойовий епізод, де можна в деталях роздивитися, як наші військові на полі бою використовують ту чи іншу бронетехніку — танки, бойові машини піхоти та бронетранспортери.

На дуже детальному відео нижче можна побачити, як українські військові на БТР M113 та БМП CV90 під прикриттям танкістів здійснюють висадку десанту неподалік від позицій противника.

Читайте також: Які є нюанси з оснащенням ЗСУ тренажерами для західної зброї: розповідає Микола Саламаха

Defense Express звернувся за коментарем до військового фахівця Миколи Саламахи з проханням прокоментувати, наскільки ефективною сьогодні є така взаємодія на полі бою.

Як відзначив наш співрозмовник, така тактика на сьогодні найбільш оптимальна і доцільна, але водночас все залежить від низки факторів — місця, часу, а також і від здатності командирів організувати таку взаємодію.

"На жаль, це поки що не масове явище, хоча за останні буквально два-три місяці після аналізу тих ситуацій на полі бою, які відбувалися у червні-липні, йдуть дуже серйозні зміни. Досвід все-таки передається абсолютно на різних рівнях — оперативно-тактичних угруповань, бригад, батальйонів і рот. Тому чим далі, тим швидше будуть відбуватися подібні дії і ефективність буде рости", — відзначає фахівець.

Т-80 веде вогонь
Український Т-80 веде вогонь по позиціях рашистів, стоп-кадр з відео 5-ї окремої штурмової Київської бригади

Разом з тим, він також наголошує на тому, що на сьогодні є низка важливих питань у контексті використання бронетехніки, які потрібно вирішувати досить швидко. Передусім це захист бронетанкової техніки від баражуючих боєприпасів як безпосередньо на полі бою, так і в місцях її розташування під час підготовки до бойових дій та під час ремонту.

"Необхідно організовувати дуже швидко захист від дронів, особливо засобами радіоелектронної боротьби, виявляти своєчасно дрони по каналах керування", — стверджує Саламаха. Але також акцентує на тому, що сьогодні серйозно відчувається нестача часу і передусім особового складу, який здатен своєчасно організовувати всі ці заходи.

Раніше Defense Express розповідав, як РФ сьогодні використовує танки на полі бою на прикладі доволі промовистого епізоду від нашої 66-ї окремої механізованої бригади, коли лише одна рота ПТРК за 4 дні спалила 25 машин ворога.

Читайте також: Скільки танків і бронемашин, артилерії та літаків має ЦАХАЛ