xcounter
#

Як ЗСУ звільняли Давидів Брід на Херсонщині: нищівний снайперський вогонь з американських M777 (відео)

40229
Як ЗСУ звільняли Давидів Брід на Херсонщині: нищівний снайперський вогонь з американських M777 (відео)

Давидів Брід став першою опорною точкою для контрнаступу ЗСУ на Херсонщині

Збройні Сили України, які перейшли у контрнаступ на Херсонщині, показали, як починалась ця операція - зі снайперського артилерійського нальоту на позиції армії РФ у населеному пункті Давидів Брід.

Це селище знаходиться на берегу Інгульця та на дорозі Т2207, яка веде до Нової Каховки. Тому створення плацдарму на східному березі річки було вкрай важливим для ЗСУ.

Читайте також: У РФ скорочують працівників Барнаульського патронного заводу через санкції Заходу

На відео зафільмовано процес знищення окупантів точним вогнем наших гармашів, які працюють по точковим цілям завдяки постійному коригуванню вогню з БПЛА. Також цікаво, що для артилерійського удару, судячи з усього, використовувались американські гаубиці M777.

Водночас ситуацію на цій ділянці може значно ускладнити те, що міст через Інгулець, скоріш за все, був знищений. Принаймні з'явилось фото, на якому центральний проліт моста підірвано. Зазначимо, що для цього мосту це вже другий підрив - у Другу світову були підірвані крайні прольоти.

Звісно, підрив мосту не означає припинення бойових дій у цьому напряму. Навіть якщо це була єдина переправа у районі й ЗСУ не навели понтони, то це лише тимчасово ускладнить логістику. Але у польовий умовах відновлення прольоту відбувається завдяки встановленню механізованого мосту.

важкий механізований міст ТММ-3М
Важкий механізований міст ТММ-3М (Фото: uprom)

Середній час для такої операції для встановлення 10,5 метрового блоку для такої техніки, як автомобільний ТММ-3 становить 11 хвилин.

Читайте також: Рашисти перевіряють, чи зможуть зайти в Маріуполь їх великі десантні кораблі