xcounter
#

У РФ скорочують працівників Барнаульського патронного заводу через санкції Заходу

4159
У РФ скорочують працівників Барнаульського патронного заводу через санкції Заходу

Патронний завод у Барнаулі виробляв понад 300 млн патронів на рік

Один з найбільших у РФ патронних заводів у Барнаулі, який входить до холдингу "Барнаульский станкостроительный завод", проводить скорочення працівників. Одним махом буде звільнено понад 300 фахівців. Про це в інтерв'ю місцевому виданню "Толк" повідомило керівництво заводу.

Також на рівні муніципальної влади повідомлено про переведення 500 фахівців на неповний робочий тиждень. І це враховуючи штатну чисельність заводу близько 1500-2000 працівників. До того ж це підприємство є найбільшим на території Алтайського краю РФ.

Читайте також: Профілонили розмінування та поплатились: рашисти на камеру підірвались на міні (відео)

Причиною цього рішення стали санкції проти РФ. По-перше, до 70% продукції компанії йшло на експорт і не тільки під власною маркою Barnaul, а й під торговими марками місцевих компаній, зокрема такий підхід був реалізований у США. Відомо, що у 2019-2021 роках об'єм продажів становив сумарно 1 мрлд патронів. Також необхідно зазначити, що Барнаульській патронний завод виконував замовлення і для армії РФ.

Окрім того, санкції могли вплинути на лінійку боєприпасів, яку виробляє завод через те, що більша частина з них йшла під західні калібри, що, можливо, потребувало наявність ліцензій, які були відкликані. Нарешті, далеко не факт, що всі компоненти для виготовлення патронів були виключно російського виробництва.

Цікаво, що ще на початку квітня завод оптимістично повідомляв, що відчуває збільшення попиту на свою продукцію. А на початку 2022 року здійснював масштабну модернізацію обладнання, а також, спеціально для концерну "Калашников" запустив нову лінію виробництва патронів під маркою "Стрела" та чорною гільзою. На думку російських маркетологів - саме це буде вирішальним фактором у просуванні патронів на ринку.

Водночас зазначимо, що у РФ завод у Барнаулі не єдиний, який здійснює випуск патронів, зокрема найбільш відомі заводи в Ульяновську та Тулі.

Читайте також: HIMARS передають ЗСУ, але без балістичних ATACMS: на що здатні високоточні ракети GMLRS