xcounter
#

Як влаштована ППО міст-мільйонників та стратегічних об’єктів

8613
Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform, дата публікації - 3 липня 2022 року
Бойова робота протиповітряної оборони України, фото наводить АрміяInform, дата публікації - 3 липня 2022 року

Також можемо дізнатись цікаву деталь, як рашисти керують польотами своєї тактичної авіації

Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у відповідь на питання ведучих пояснив зокрема, за яким принципом зараз відбувається організація протиповітряної оборони великих міст-"мільйонників" та стратегічних об’єктів нашої країни.

Його відповідь дослівно була такою - "на сьогодні вище військове керівництво держави обрало найефективніший та найбільш дієвий спосіб протиповітряного прикриття країни. Міста-мільйонники, міста, у яких розташовані стратегічно важливі об’єкти, — все це прикривається зенітними ракетними системами ЗРВ Повітряних Сил", пише видання АрміяInform.

Читайте також: Армія РФ використовує рідкісні БМПТ "Терминатор" біля Авдіївки для боїв уночі
Зліт винищувачів МіГ-29, квітень 2023 року, фото - Командування Повітряних Сил ЗСУ

При цьому Ігнат окремо деталізував, що для захисту неба над іншої частиною території України необхідно застосовувати винищувальну авіацію. І саме в цьому контексті загостроюється питання про отримання літаків F-16 для ЗСУ, бо ці винищувачі здатні зокрема перехоплювати повітряні цілі над всією територією нашої держави.

Водночас речник Повітряних Сил також розповів цікаву деталь про те, як рашисти управляють польотами своєї тактичної авіації, яка може загрожувати зокрема прифронтовим районам України. "Станом на зараз (тобто на момент ефіру – ред.) у небі перебуває кілька літаків тактичної авіації противника - Су-34 та Су-35, а також літаки-ретранслятори Ил-22. Вони виконують польоти в тому числі над тимчасово окупованою територією та акваторією Азовського моря", - сказав Ігнат.

Рашистський Ил-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

Це був справді цікавий момент, бо досі у відкритих джерелах не було згадки про те, що рашисти з певною регулярністю практикують польоти змішаних авіагруп в складі літаків типів Су-34 та Су-35, і що для забезпечення зв’язку між літаками таких груп та наземними диспетчерами використовуються також "літаючі ретранслятори" типу Ил-22.

Раніше Defense Express розповідав про те, що рашисти для ударів по прифронтовим територіям України почали використовувати також і 250-кг керовані авіабомби на базі ФАБ-250, оснащені модулями УМПК.

РФ активно перетворює звичайні ФАБи на плануючі, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Якщо Польща справді дала Україні Мі-24, там можуть бути свої особливості