xcounter
#

Як в США готуються воювати проти невеликих безпілотників

1320
Як в США готуються воювати проти невеликих безпілотників

Солдати, льотчики та морські піхотинці армії США не мають належної підготовки, щоб протистояти ворожим безпілотним літальним апаратам

Пентагон виявив, що військові наразі не готові повноцінно протистояти невеликим ворожим безпілотникам і розробляє загальний режим для об'єднаних сил, присвячений протидії малим безпілотним літальним апаратам.

Прогалина у підготовці була виявлена під час оцінки під керівництвом директора з експлуатаційних випробувань.

Читайте також: Французькі кораблі отримають вбивцю безпілотників
Безпілотники
Антидронові рушниці – один із сучасних видів зброї проти невеликих БПЛА

"Наразі немає ніякого загального зв’язку у навчанні протидії безпілотним літальним апаратам", – зазначив підполковник Девід Морган, що працює в Об’єднаному управлінні з боротьби з малими безпілотними літальними апаратами.

"Кожна служба проводить навчання за конкретними напрямками. Середньостатистичному солдату, льотчику чи морському піхотинцю не вистачає відповідної підготовки, щоб протистояти безпілотникам. Але ця підготовка не вбудована в програму базового навчання", – зазначив підполковник, додавши, що навчання часто завершується на нижчому рівні без зусиль з підтримки чи підкріплення.

Рій безпілотників
"Рій" безпілотників може завдати серйозної шкоди противнику

За словами Моргана, управління розробить "загальну основну програму навчання", опублікує спільні тактики, методи і процедури, а також оновить чинну доктрину для уточнення та покращення базових навчальних показників у всіх силах.

Програма також надасть основні принципи ідентифікації для всіх систем боротьби з дронами на кожному рівні спільної навчальної програми.

Війська отримають можливість для навчання, щоб краще зрозуміти спільну архітектуру командування і управління в інструкціях із застосування, а також тактику, методи та процедури.

Управління також планує створити академію з протидії безпілотникам у Форт-Сілл, штат Оклахома, яка буде використовувати інструкції, розроблені на випробувальному полігоні Юма, штат Аризона, під час створення нової спільної програми навчання протидії безпілотникам.

Читайте також: "Привіт друзям і ворогам": Туреччина кинула оком на морські ударні безпілотники (відео)