xcounter
#

Як рашисти хочуть модернізувати свої протитанкові ракетні комплекси

3253
Як рашисти хочуть модернізувати свої протитанкові ракетні комплекси

В якому стані перебувають такі розробки невідомо - раніше у РФ неодноразово заявляли, що "прикрутили" до своїх ПТРК дистанційне управління

Російський холдинг "Високоточні комплекси" працює над автоматизацією та роботизацією протитанкових ракетних комплексів, про що стало відомо на форумі "Армия-2024".

"Безумовно, наразі ведуться нові розробки в області протитанкових ракетних комплексів. Базуючись на досвіді застосування ПТРК, наявні розробки спрямовані на автоматизацію та роботизацію застосування комплексів", - цитують російські пропагандистські ЗМІ неназваного представника компанії.

Читайте також: Росіяни збудували дерев'яний 56-метровий макет замість потопленого човна "Ростов-на-Дону"
ПТРК
Пуск ПТРК "Корнет"

Деталі про ці плани не розголошуються, але можна припустити, що йдеться про інтеграцію протитанкових ракетних комплексів на наземні роботизовані платформи, що аж ніяк не є якимось "ноу-хау" - ба більше, й для самих рашистів.

Наприклад, у червні цього року у РФ було представлено "розумну" роботизовану платформу "Импульс-М", яка може бути озброєна у тому числі й ПТРК, не говорячи вже про інші розробки на кшталт "Маркера" чи "Урана".

До речі, у холдингу раніше неодноразово заявляли, що "безперервно" працюють над модернізацією ПТРК "Корнет", зокрема у 2023 році заявлялося про те, що було створено комплекти дистанційного управління.

І тут теж виходить доволі дивна ситуація, коли у РФ банально не синхронізують зусилля в одному напрямку, бо, наприклад, у тому ж минулому році у мережі з’явилися відео, де росіяни хвалилися "аналоговнет" розробкою для свого іншого ПТРК "Фагот" - і йшлося про те ж саме дистанційне керування, але, схоже, яке до ПТРК "прикрутили" місцеві "кулібіни".

ПТРК дистанційне управління
Пульт дистанційного управління для ПТРК

Ба більше, раніше цього місяця морпіхи РФ заявили про те, що на полі бою використовують "новинку", і це...."Фагот" з дистанційним управлінням. Це вже не кажучи про те, що дистанційне управління набагато раніше було реалізоване в українському ПТРК "Стугна".

Читайте також: У РФ проти зенітних FPV-дронів зробили РЕБ для вертольотів: чи є рішення проти такого захисту