xcounter
#

Як "Нептун" знищував ціль: нове повне відео з випробувань

3253
Історична подія для "Нептуна"
Історична подія для "Нептуна"

Повне відео з випробувань "Нептуна" від ДККБ "Луч": згадуємо, як це було

На сторінці ДККБ "Луч" у фейсбуці з’явилося нове відео з випробувань комплексу РК-360МЦ "Нептун", які пройшли 17 червня 2020 року на полігоні Збройних Сил України "Алібей".

Йдеться про випробування, на яких крилата ракета з бойовою частиною з першого разу знищила надводну ціль.

Читайте також: Вперше пройшли пуски "Нептуна" з бойовою частиною: ціль знищена (фото)

Раніше Defense Express отримав унікальне відео влучення ракети у ціль, а також дізнався нові цікаві деталі про випробування, які, як виявилося, проходили в умовах, максимально наближених до бойових. Так, кораблі Чорноморського флоту РФ планували перешкодити ракеті влучити у ціль власними засобами РЕБ. Але, як вже відомо, їм це не вдалося.

Нептун ракета

РК-360МЦ – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360. Комплекс призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, а також берегових радіоконтрастних цілей у простих і складних метеорологічних умовах у будь-який час доби і року за активної вогневої та радіоелектронної протидії противника.

Нептун
Справжні красені!

Комплекс РК-360МЦ має такі заявлені розробником тактико-технічні характеристики. Дальність стрільби – від 7 до 280 км. Віддаленість стартової позиції від берегової смуги – не більш як 25 км. Максимальна кількість ракет Р-360 в одному залпі – 24 одиниці. Інтервал пуску в залпі – від 3 до 5 сек. Час розгортання комплексу на новій позиції – до 15 хвилин. Запас руху комплексу по суходолу – до 1000 км.

Читайте також: Есмінець класу Zumwalt стане першим надводним кораблем з гіперзвуковою зброєю