xcounter
#

Як 220-тонний С-17 сідає на "бездоріжжі" (відео)

3353
Як 220-тонний С-17 сідає на "бездоріжжі" (відео)

C-17 Globemaster III бруду не боїться!

У Великій Британії пройшли злітно-посадкові випробування військово-транспортного літака C-17 Globemaster III на напівготовій злітно-посадковій смузі (ґрунтова поверхня, очищена від сміття та перешкод).

Випробування здійснювалися у рамках тестувань з розширення можливостей С-17 для посадки на злітно-посадкові смуги з сухим та вологим брудом.

Читайте також: Туреччина провела модернізацію семи літаків С-130 для своїх ВПС

"Навіть на напівготових злітно-посадкових смугах може сідати та злітати 220-тонний С-17 (з вантажем – прим. DE)! Це еквівалент 37 000 середніх індичок чи 9700 різдвяних ялинок вагою 2,3 кг, якщо бути точним!", – йдеться у повідомленні 99 ескадрильї Королівських військово-повітряних сил Великобританії.

Військово-транспортні літаки С-17 можуть літати у специфічні місця та райони за різних погодних умов, забезпечуючи швидке реагування на операції з надання гуманітарної допомоги.

До речі, вже наступного року ВПС США зможуть завантажувати такі літаки палетами з "розумною" зброєю – таким чином, військово-транспортні літаки стануть ще й ударними, без "зайвих" та дорогих модифікацій.

Так, компанія Lockheed Martin невдовзі має продемонструвати на випробуваннях систему боєприпасів на палетах, яка має зекономити Армії США "мільярди доларів", а також надати унікальні можливості з доставки значної кількості ударних засобів на ТВД.

Читайте також: Японія серійно виробляє транспортні літаки С-2: чи складуть вони конкуренцію Ан-178