xcounter
#

Ізраїль офіційно прокоментував передачу протикорабельних ракет Blue Spear 5G SSM Україні

125005
Ізраїль офіційно прокоментував передачу протикорабельних ракет Blue Spear 5G SSM Україні

Передачу протикорабельних ракет Blue Spear 5G SSM Україні спростовано міноборони Ізраїлю

Інформацію щодо передачі протикорабельних ракет Blue Spear 5G SSM від Israel Aerospace Industries Україні, як реекспорт з боку Естонії, офіційно спростовано.

Зробило це саме міністерство оборони Ізраїлю, пише видання Jerusalem Post. Водночас коментування за такий стислий термін на рівні уряду, та й ще у вихідний, добре говорить про масштабність інформаційної хвилі, яку підняв цей фейк.

Читайте також: M777 у ЗСУ у всіх подробицях: від снарядів до системи управління вогнем та що говорять самі бійці

Зазначимо, що Defense Express зранку 14 травня детально пояснив, чому передача протикорабельних ракет Blue Spear 5G SSM Україні - результат бажання зробити хайп на зброї. Що призвело до численних хаотичних репостів неперевіреної інформації деякими вельми популярними ЗМІ, а також численними Telegram-каналами.

Blue Spear 5G SSM
Ракета Blue Spear 5G SSM

Саме тому вкрай важливо уважніше ставитись до перевірки інформації. Особливо коли справа стосується зброї. Тим паче, що зараз уряд Ізраїлю, якщо використати вкрай дипломатичну мову, намагається "знайти баланс між Києвом та Москвою".

Він звісно засудив російське вторгнення, але лише 20 квітня міноборони Ізраїлю санкціонувало постачання шоломів та жилетів українським рятувальним службам. Вважається, що Єрусалим оцінює ризики загострення відносин із Москвою, яка відкрито підтримує ХАМАС, режим у сусідній Сирії та співпрацює з Іраном.

Читайте також: Голандські БМП YPR-765 вже в Україні, разом з польськими Т-72М1 будуть нищити рашистів