xcounter
#

Іспанія хоче модернізувати понад 200 своїх Leopard 2E, але не має чіткого проекту та бюджету

2029
Іспанський Leopard 2E, ілюстративне фото з відкритих джерел
Іспанський Leopard 2E, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але якщо гроші з’являться уже в цьому році, то іспанці хочуть починати роботи по танкам

Армія Іспанії хоче почати масштабну програму модернізації свого парку танків Leopard 2E, котрі використовуються іспанцями вже понад 15 років та є еквівалентом машин модифікації Leopard 2A6. Але наразі іспанські військові не мають чітко затвердженої програми модернізації цих машин, наразі розглядаються кілька можливих варіантів, включно з установкою блоків динамічного захисту та дистанційно керованих бойових модулів.

Крім того, скільки буде потрібно грошей на реалізацію цієї програми, і чи є вони в оборонному бюджеті Іспанії – це теж питання відкрите. Але іспанські військові сподіваються, що якщо фінанси таки є, то почати модернізацію своїх Leopard 2E вже в 2024 році. Про це пише портал Infodefensa.

Читайте також: США можуть підняти в повітря лише три із п’яти B-52, канібалізм запчастин виріс на 200%

Автори порталу також додають, що в опціях майбутньої програми модернізації Leopard 2E також є можлива заміна 120-мм гармати на більш сучасну, установка додаткового бронювання або ж оновлення бортової електроніки для покращення ситуаційної обізнаності екіпажу.

При цьому, що цікаво, армія Іспанії хоче, щоб на цей раз "саме іспанська промисловість була в авангарді робіт" по оновленню Leopard 2E. Бо в попередній ітерації роботи по виготовленню Leopard 2E для іспанської армії виконував симбіоз німецького концерну KMW та іспанської GDELS.

Іспанський Leopard 2E, ілюстративне фото з відкритих джерел

Передбачається також, що програма по модернізації іспанських Leopard 2E стане складовою загальної програми по оновленню іспанської армії, розрахованої до 2035 року. А відправною точкою для початку модернізації цих танків може стати контракт на сервісне обслуговування "Леопардів" іспанської армії загальною вартістю 126 мільйонів євро, розрахований на 3 роки.

Автори Infodefensa уточнюють, що наразі в строю іспанської армії є 219 танків Leopard 2E, 16 БРЕМ та чотири навчальні машини на їх базі. Також – орієнтовно 90 танків Leopard 2A4 в строю та ще 43 машини цього типу на зберіганні.

Іспанський Leopard 2E, ілюстративне фото з відкритих джерел

Читайте також: Армія США хоче одразу 600 перехоплювачів дронів Coyote 2C по $125 тис за одиницю