xcounter
#

Іран та Пакистан обмінялись ударами по прикордонних районах

2812
Іран та Пакистан обмінялись ударами по прикордонних районах

Іран вже анонсував проведення масштабних військових навчань з авіацією, а прем'єр-міністр Пакистану терміново повертається з Давосу

Цілком можливо, що у світі розгорається нова зона бойових дій, ареною яких стає кордон між Пакистаном та Іраном. Ще 16 січня Іран завдав ударів ракетами та дронами по пакистанській провінції Белуджистан.

Тегеран офіційно повідомив, що ціллю стала база бойовиків "Джейш аль-Адль". Але в Ісламабаді заявили про незаконність дій, що у результаті удару загинуло двоє дітей, відкликали посла та пригрозили наслідками.

Читайте також: США кажуть, що накрили балістичні ракети хуситів на старті, і це дуже цікаво

Й сьогодні, 18 січня, 04:50 за місцевим часом Пакистан завдав удар, як офіційно повідомлено, по укриттях терористів на території Ірану. Ціллю атаки стало прикордонне селище, де, як пишуть іранські ЗМІ, загинуло сім осіб з іноземним громадянством - три жінки та чотири дитини. Згодом було повідомлено про збільшення кількості жертв до дев'яти осіб. Також повідомляють про обстріл околиць міста Сераван у 40 км від кордону.

Сераван

У Ісламабаді удар назвали реалізацією операції "Марг Бар Сармачар". МЗС країни офіційно заявили, що повністю поважає територіальну цілісність Ірану, а удар був завданий лише з метою забезпечення безпеки від терористів.

Як пише Al Jazeera, очільник уряду Пакистану Анваар-уль-Хак Какар припиняє свою участь на форумі у Давосі та має повернутися до країни вже сьогодні. Іран вже викликав тимчасово повіреного у справах Пакистану (найвища посада через відкликаного посла) з метою отримання пояснень.

Іран зранку також повідомив, що проведе масштабні військові навчання ППО які пройдуть по всьому півдню Ірану, включно з прикордонним до Пакистану районом. В них візьмуть участь десятки літаків та БПЛА, а також ЗРК.

Читайте також: Північна Корея випробувала гіперзвукову ракету, але звідки взяла технології