xcounter
#

Іран показав ЗРК малої дальності на базі "джихадомобіля"

1525
Іранський ЗРК малої дальності AD-08 Majid, фото з відкритих джерел
Іранський ЗРК малої дальності AD-08 Majid, фото з відкритих джерел

Іранські конструктори зуміли "втиснути" на місцевий аналог Toyota Land Cruiser чотири пускові установки і оптико-електронну станцію. "На виході" отримали комплекс із дальністю стрільби мінімум 8 кілометрів

Під час навчань "Захисники неба 1400", які проводили спільно армія Ірану та Корпус стражів ісламської революції відбулись випробування новітнього зенітно-ракетного комплексу малої дальності AD-08 Majid. Про це пише портал Army Recognition.

Головна особливість іранського ЗРК малої дальності AD-08 Majid – це його компактність. Платформою для цього ЗРК служить позашляховик ARAS-2 – локальна копія Toyota Land Cruiser, "уславленого" як "джихадомобіля" для різних типів зброї.

Читайте також: Армія США випробовує новий "джихадомобіль": 105-мм гаубицю поставили на автомобіль JLTV

Який тип ракети використовується в ЗРК AD-08 Majid – не розкривається. Відомо, що ракета цього комплексу має пасивну інфрачервону систему самонаведення, яка дозволяє уражати цілі на дальність до 8 кілометрів та на висоті від 20 метрів до 6 кілометрів.

Водночас, якщо наведення на ціль виконувати не за допомогою "базової" оптико-електронної станції, а за допомогою мобільної РЛС Kashef-99, дальність стрільби може збільшитись до 12 кілометрів.

Іранські ЗРК малої дальності AD-08 Majid, фото з відкритих джерел
Читайте також: Як один дрон знищує інші: цікаве відео від Raytheon з Coyote