xcounter
#

"Інфозахист" посилює ЗСУ мобільним рішенням, яке допоможе боротися з ворожими безпілотниками

3065
Фото: "Інфозахист"
Фото: "Інфозахист"

ЗСУ матимуть на озброєння новий комплекс, який допоможе у протидії ворожим безпілотникам

Українська компанія "Інфозахист" разом з БФ Сергія Притули та Управлінням радіоелектронної та кіберборотьби Командування сил підтримки ЗСУ реалізували проект з оснащення ЗСУ сучасним засобом радіоелектронної розвідки, повідомляє пресслужба компанії.

інфозахист протидія бпла
Проект було реалізовано компанією "Інфозахист" спільно з БФ Сергія Притули та Управлінням радіоелектронної та кіберборотьби Командування сил підтримки ЗСУ

Як відзначається, йдеться про "комплексне рішення, яке значно підвищить поінформованість наших військових у навколишній радіоелектронній обстановці", передусім у контексті протидії безпілотним літальним апаратам російської армії.

Читайте також: Що за "ловця безпілотників" має Україна, який може вполювати Shahed чи "Орлан"

Такий комплекс допоможе зокрема вчасно та швидко виявляти ворожі дрони та їхнє місцеположення і відповідно підготувати потужну відповідь безпілотникам окупантів.

нвц
Комплекс базується на автомобільному шасі

Рішення являє собою комплект обладнання, яке інтегроване в автомобільне шасі. Деталей щодо ТТХ цього комплексу РЕР не повідомляється, однак відзначається, що переведення в бойове положення триває не більш як 20 хвилин.

Відзначається, що рішення було реалізовано за допомогою закордонних партнерів і має "гарні перспективи розвитку", тож можна зробити висновок, що згодом ЗСУ можуть отримати більше таких комплексів на озброєння.

Станція РТР
Станція РТР "Пластун"

Раніше ми розповідали про те, як працює радіорозвідка на практиці і як у ЗСУ використовують станцію "Пластун" на полі бою від НВЦ "Інфозахист".

Читайте також: Які засоби зв’язку небезпечно використовувати в боях проти рашистів: пояснення від НВЦ "Інфозахист"