xcounter
#

Греція отримала перші Rafale через рік після підписання контракту

1563
Dassault Rafale
Dassault Rafale

Загалом ВПС Греції мають отримати всі замовлені літаки до літа 2023 року

Греція отримала перші шість винищувачів Dassault Rafale, які сьогодні, 19 січня, вилетіли з полігону Dassault Aviation в Істрі та приземлилися на авіабазу Танагра в Греції, де й відбулася офіційна церемонія за участі високопосадовців.

Читайте також: Rafale або МиГ-29К: Індія визначається із палубним літаком для свого авіаносця Vikrant
Rafale
Винищувачі Rafale перед вильотом з Франції

Літаки поступили на бойову службу у 332-у ескадрилью ВПС Греції, йдеться у повідомленні Dassault Aviation. У компанії стверджують, що ця подія "є доказом якості партнерства між Францією та Грецією", наголошуючи, що остання отримала літаки всього через рік після підписання контракту на 18 літаків.

У Dassault Aviation також зауважили, що цей перегонний рейс виконали саме пілоти ВПС Греції, відмітивши їх майстерність.

Очікується, що наступну партію винищувачів ВПС Греції отримують в кінці 2022 року, а весь флот Rafale країна планує розташувати на авіабазі Танагра до літа 2023 року.

Нагадаємо, у рамках масштабної програми переозброєння армії Греції, яка передбачає виділення 14,1 млрд доларів впродовж п’яти років, Афіни прийняли рішення закупити 18 французьких винищувачі Rafale та озброєння до них.

винищувач dassault rafale
Rafale - один з можливих варіантів посилення Повітряних Сил України

Вартість контракту складає 2,8 млрд доларів, яка, крім літаків, включає послуги з логістики, навчання пілотів, а також закупівлю озброєння

Читайте також: Потужніший, ніж у Rafale і Eurofighter Typhoon: Франція протестувала прототип двигуна для винищувача NGF