xcounter
#

Глава держави підписав низку указів про призначення керівного складу ЗСУ

213
Руслан Хомчак, Сергій Наєв та Сергій Корнійчук
Руслан Хомчак, Сергій Наєв та Сергій Корнійчук

Президент України Володимир Зеленський провів значні кадрові перестановки серед командування Збройних сил України

Зокрема учора, 27 березня Президент Володимир Зеленський своїм Указом №124/2020 звільнив з посади начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака, а наступним Указом №125/2020 призначив його першим Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Своєю чергою, новим начальником Генерального штабу Збройних Сил України, Указом №126/2020 призначено генерал-лейтенанта Сергія Корнійчука.

Читайте також: Ігор Луньов про стан та перспективи ССО

Також було призначено нового Командувача Об’єднаних сил ЗСУ. Згідно з Указом глави держави №127/2020 їм став генерал-лейтенанта Сергій Наєв.

Укази Президента України про призначення Руслана Хомчака, Сергія Наєва та Сергія Корнійчука
Укази Президента України про призначення Руслана Хомчака, Сергія Наєва та Сергія Корнійчука

Нагадаємо, Командування об’єднаних сил Збройних Сил України – є новим штатним органом військового управління стратегічного рівня, що відповідає за проведення об’єднаних операцій на території України, а також миротворчих операцій (місій) за її межами (Зазначені трансформаційні процеси здійснюються в рамках оборонної реформи та, зокрема, упровадження вже у поточному році нової об’єднаної системи керівництва та управління силами оборони).

В Міноборони відзначили, що Генерал-лейтенант Володимир Кравченко залишається на посаді командувача об’єднаних сил та продовжує безпосередньо керувати операцією об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Олександр Сирський: «Весь особовий склад, залучений до несення служби у наряді, забезпечений засобами індивідуального захисту»