xcounter
#

Французька Eurenco вкладає 500 млн євро у збільшення виробництва пороху та зарядів

7016
Вишибні заряди (всі фото: Eurenco)
Вишибні заряди (всі фото: Eurenco)

Eurenco лише повернула виробництво пороху у Францію, а вже має замовлення мінімум до 2028 року

На фоні збільшення виробництва боєприпасів у Європі також пропорційно масштабується виробництво їх складових частин, в першу чергу вибухівки та порохів. Над останнім доволі щільно працює французька Eurenco, яка повернула у Францію виробництво пороху.

Загалом компанія планує впродовж трьох років інвестувати у виробництво 500 млн євро. Це більш ніж значна сума, бо перший транш лише у 60 млн євро вже дозволив почати виробництво пороху для великокаліберних зарядів і перша продукція має бути виготовлена ще у 2024 році, пише Army Recognition.

Читайте також: Потоплення корабля "Новочеркасск" закрило рашистам один з каналів логістики до Криму (фото)

Тому додаткові кошти будуть направлені на збільшення його виробництва та початок випуску вишибних зарядів. Вся продукція буде вироблятися на автоматизованих лініях, кількість яких буде поступово збільшуватись, загалом у планах до 2026 року мати три лінії.

Вишибні заряди Eurenco

Водночас мова не йде про амбітність, бо Eurenco лише за останні пів року отримала замовлення на понад 1 млрд євро, що розширило горизонт планування до 2028-2030 років. А якщо виторг у 2023 році склав 350 млн євро, то цьогоріч він має становити понад 500 млн євро.

Тобто отримання замовлень гарантує передбачуваний розвиток підприємства, яке вкладає як власні кошти, так і залучає їх з інших джерел, зокрема за державними програмами такими як ASAP від Євросоюзу. Зокрема за цією програмою для Eurenco у новому транші загалом виділено 29 млн євро на збільшення виробництва вибухівки та 47 млн євро на виробництво порохів.

Нагадаємо, що метою програми ASAP (Act in Support of Ammunition Production) є вихід на обсяг виробництва артилерійських боєприпасів та ракет до 2 млн одиниць на рік у 2025 році для чого виділяється 2 млрд євро.

Читайте також: Щоб стріляти з кулеметів і штурмових гвинтівок набагато ефективніше, Ізраїль створив систему Arbel