xcounter
#

Флот США розповів, які кораблі хоче списати у 2022 році

3122
USS Port Royal (CG-73)
USS Port Royal (CG-73)

Флот США продовжує будувати плани на наступний рік

ВМС США планують списати 22 кораблі у 2022 році. Про це повідомляє видання Navy Times із посиланням на повідомлення від начальника військово-морських операцій у цьому місяці.

Хоча наразі американські законодавці продовжують роботу над своїми версіями законопроєкту про оборону на 2022 фіскальний рік, опубліковане повідомлення дає уявлення про пріоритети флоту на майбутнє.

Читайте також: Корвет Ada для ВМСУ вже закладено, британські ракетні катери - на підході: оголошені темпи оновлення українського флоту
LCS Fort Worth корабель ВМФ США
LCS Fort Worth був введений в експлуатацію у 2012 році

Так, наразі відомо, що флот США планує відправити у резерв Detroit і Little Rock, які було введено в експлуатацію у 2016 та 2017 роках, а також LCS Fort Worth і Coronado (кожен прослужив менш як 10 років).

Також ВМФ планує продовжити "своє довге прощання" з крейсерами класу Ticonderoga згідно з графіком деактивації, за яким кораблі San Jacinto, Lake Champlain, Monterey, Hue City, Anzio, Vella Gulf і Port Royal будуть відправлені в резерв.

USS Monterey (CG-61)
USS Monterey (CG-61)

Водночас п’ять патрульних катерів класу Cyclone (Tempest, Typhoon, Squall, Firebolt і Whirlwind) флот планує продати за кордон.

Десантний корабель Whidbey Island також відправлять у резерв, а підводні човни Providence і Oklahoma City внесені у список утилізації. Разом з тим, океанський буксир Apache разом з буксирним судном 1st Lt. Harry L. Martin і грузовим судном LCpl. Roy M. Wheat відправлять на брухт.

Читайте також: Чорноморський флот РФ відпрацював дії на випадок можливого десанту НАТО