xcounter
#

Фіни удосконалили мінометну систему Patria Nemo: швидкий та ефективний вогонь без зупинок (відео)

1941
Фіни удосконалили мінометну систему Patria Nemo: швидкий та ефективний вогонь без зупинок (відео)

У компанії кажуть, що "Patria Nemo дійсно змінює правила гри на полі бою"

Фінська компанія Patria оголосила, що її сучасна мінометна система отримала нову удосконалену функцію – здатність вести вогонь як прямим, так і непрямим наведенням під час руху. Про це повідомляє Defence Blog.

"Ця нова видатна функція дозволяє військам постійно перебувати у русі під час виконання задачі", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Українська бронетехніка" повідомила ситуацію навколо лінійки нових українських мінометів

Patria Nemo – легка дистанційно керована 120-мм мінометна система з високим рівнем мобільності, захисту і точності, здатна вести вогонь як прямим, так і непрямим наведенням. Однією з особливості системи є її здатність вести вогонь під час руху. Ця система дозволяє вести вогонь на відстані до 10 км зі швидкострільністю до 6 пострілів за хвилину.

Мінометна система Patria NEMO
Мінометна система Patria NEMO

Вага комплексу – 1900 кг. Залежно від платформи, машина, оснащена системою, може мати від 50 до 60 пострілів 120-мм боєприпасами.

Система також "вміє" здійснювати одномоментний удар з п’яти мін – вони послідовно вистрілюються по різних траєкторіях, а цілі досягають одночасно.

Власне бойовий модуль з автоматичним мінометом NEMO (від NEw MOrtar) – полегшена версія мінометної системи AMOS, яку фіни використовують з 2013 року. Система може бути встановлена на більшість БТРів (наприклад, американські військові розглядають можливість встановити таку систему на Stryker, а також на невеликі десантні кораблі.

Читайте також: "Завод "Маяк" показав перероблений 120-мм міномет "Молот" (відео)