xcounter
#

​Армія США оцінить можливість прийняття на озброєння автоматичного міномету Nemo від Patria

1812
Nemo від Patria
Nemo від Patria

Автоматична мінометна система Nemo від Patria можливо потрапить на озброєння армії США

Фінська компанія Patria та центр оборонних досліджень CCDCAC армії США уклали угоду щодо аналізу потреби американських військ у мінометній системі Nemo.

Nemo - 120 мм автоматичний міномет, який змонтований у бойовому модулі, що здатний встановлюватись на мобільну платформу та кораблі. Як запевняють фінські розробники, Nemo дозволяє значно посилити міць піхотних підрозділів завдяки величезному темпу стрільби, точності вогню та мобільності.

Читайте також: ​CAESAR з Франції: як працює колісна 155-мм САУ (відео)
Nemo Patria
Темп вогню Nemo - 1 постріл за 10 секунд

Водночас американські військові оцінять ефективність Nemo, а також його сумісність із американськими боєприпасами, а також бойовими платформами, на які він може бути встановлений. У випадку позитивних результатів, очікується подальше розгортання співробітництва між Patria та Пентагоном, яке може завершитись постачання мінометної системи на озброєння армії США.

Зазначається, що американські військові зараз активно шукають засоби підвищення бойової потужності своїх бронетанкових і механізованих бригад з БТР Stryker. І для цього Nemo має всі шанси.

Nemo Patria
Nemo може вести вогонь на 10 км

Фінська мінометна система дозволяє вести вогонь на відстані до 10 км та роботи до 6 пострілів за хвилину завдяки автомату заряджання. Це дозволяє випустити весь боєзапас з 60 мін за 10 хвилин. Ще однією особливістю системи є її можливість одномоментного удару з п’яти мін, які послідовно вистрілюються по різним траекторіям та одночасно долітають до цілі.

Наразі Nemo встановлено на шасі БТР Patria AMV, але його без великих зусиль можливо перенести на будь-який інший аналогічну за класом бойову машину, включно із Stryker.

AMOS
AMOS - варіант з двома мінометами

Додамо, що Patria може запропонувати і варіант Nemo з двома мінометами, який вже стоїть під назвою AMOS на озброєнні фінської та щвецької армії.

Читайте також: ​"Артбатарея на крилах" AC-130 все ж таки отримає бойовий лазер