xcounter
#

Естонія доправила в Україну ракети для ПТРК Javelin

1872
Ракети для ПТРК Javelin передані ЗСУ Естонією
Ракети для ПТРК Javelin передані ЗСУ Естонією

Протитанкові ракети вже відвантажені з літака й отримані представниками Збройних сил України

В мережі з'явились фото літака, який доставив (ймовірно в Міжнародний аеропорт "Бориспіль") партію протитанкових ракет для ПТРК FGM-148 Javelin, що раніше були на озброєнні армії Естонії.

Світлини з аеродрому з військовим вантажем оприлюднив у своєму Twitter Каймо Кууск, посол Естонії в Україні.

Читайте також: ​Словаччина відправить в Україну системи розмінування та медичні матеріали

"Щойно доставили протитанкові ракети Javelin із Естонії нашим друзям в Україні", - написав Каймо Кууск, посол Естонії в нашій країні.

Міністр оборони Естонії Калле Лаанет, міністр оборони Латвії Артис Пабрікс та міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас

Нагадаємо, 21 січня 2022 року Міністри оборони Естонії, Латвії та Литви офіційно повідомили у спільній заяві про підтримку України в її протистоянні агресії з боку РФ та наданні безпекової допомоги, зокрема, ПТРК FGM-148 Javelin та ПЗРК FIM-92 Stinger.

Відповідний дозвіл, на передачу цього озброєння українським військовим був отриманий від Уряду США.

Нагадаємо, 12 та 13 лютого цього року в рамках безпекової допомоги від балтійських партнерів Україна вже отримала переносні зенітно-ракетні комплекси FIM-92 Stinger (зокрема, й у "двійній" версії DMS).

Експозиція озброєння, яке ЗСУ останнім часом отримали від партнерів по НАТО. ПЗРК FIM-92 Stinger DMS, ПТРК NLAW та FGM-148 Javelin й гранатомет M141 Bunker Defeat Munition / Фото: Офіс Президента України

Крім цього, 17 літаків з військовою допомогою загальною вагою майже 1500 тон прибули в останні кілька тижнів з США й невказана кількість військового майна (зокрема, сучасні ПТРК NLAW у кількості щонайменше кілька тисяч одиниць) прилетіли з Великої Британії.

Читайте також: Українські морпіхи вчаться знищувати бронетехніку ворога з нової зброї