xcounter
#

ДП "Завод імені Малишева" продовжує постачати нові гусениці для БМП

8833
Нові гусениці для БМП виробництва ЗІМ
Нові гусениці для БМП виробництва ЗІМ

У лютому цього року був укладений черговий контракт з ЖБТЗ на постачання 10 комплектів гусеничних стрічок

ДП "Житомирський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") закупив чергову партію нових гусениць для відновлення БМП Збройних сил України.

Згідно з оприлюдненою на майданчику ProZorro інформацією, 18 лютого 2021 року був укладений черговий договір щодо постачання 10 комплектів гусеничних стрічок разом з ЗІП.

Читайте також: ХКБМ підписало з Міноборони контракт на постачання 75 БТР-4
Тендер

Угода має бути виконана до 12 квітня поточного року. Вартість товару - 4 453 000 гривень.

ЖБТЗ
Цікавий факт - на ProZorro існує два тендери на постачання одного замовлення від ЖБТЗ (якщо дивитися на скан офіційного договору). В одному гусениці має поставити ЗІМ, в іншому - приватне підприємство

Нагадаємо, у серпні минулого року прес-служба ДК "Укроборонпром" вкотре (до цього їх починали "виготовляти" на ХДАВП та … на ЗІМ, але роком раніше) повідомила про опанування серійного виробництва нових гусениць для БМП.

гусениці
"Даблстрайк" прес-служби ДК "Укроборонпром"

Проте, цього разу, нові гусениці дійсно почали серійно виготовляти не лише в медійному просторі, а й у реальності, що підтверджено низкою закупівель на сайті ProZorro.

тендер
ЗІМ щонайменше двічі постачав комплекти гусениць для ЖБТЗ у 2020 році

Так, 35 комплектів нових гусениць за 15 410 500 гривень виробництва ДП "Завод імені Малишева" було закуплено за контрактом від 13 березня 2020 року (власне за кілька місяців до третього повідомлення прес-служби "Укроборонпром"). Виконавцем на термінове замовлення (15+10 комплектів) з тендеру щодо постачання для ЖБТЗ нових гусениць для БМП (від жовтня 2020 року), також було обрано ЗІМ.

гусениці
Нові гусениці для БМП від ДП "Завод ім. Малишева" / Фото: "Укроборонпром"

Варто додати, що минулого року ДП "Житомирський бронетанковий завод" відновив для Збройних сил України понад 100 бойових машин піхоти (БМП-1 та БМП-2) і схоже, що на цей рік роботи в підприємства теж буде багато.

БМП-2
Модернізовані БМП відвантажені Міноборони ЖБТЗ у березні 2020 року

Зокрема, вже на початку лютого ц.р. було укладено контракт щодо закупівлі (з постачанням до вересня 2021 року) 60 модернізованих комбінованих денно-нічних прицілів навідника БМП-2 з компанією "Трімен-Україна".

Читайте також: ЛБТЗ модернізував у 2021 році для ЗСУ понад десять танків (фото)