xcounter
#

ДП ЛБТЗ уклало контракт на експорт ТКБМ "Дозор-Б"

9808
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році

Також підприємство у першому півріччі 2021 року планує модернізувати щонайменше 30 одиниць техніки для ЗСУ

ДП "Львівський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") має повноцінне завантаження (8-годинний робочий день) на замовлення від Міноборони включно до червня-місяця.

"В нас вже є перехідні контракти з 2020-го на 2021 рік. А це близько 30 одиниць техніки. Що дозволить до червня за восьмигодинного робочого дня повністю завантажити працівників заводу. Гадаю, що і цьогоріч підприємство завантажимо на 100%»", - повідомив директор ЛБТЗ Віктор Андрощук.

Читайте також: ЛБТЗ опанувало ремонт та модернізацію всіх видів ремонтно-евакуаційних машин ЗСУ (фото)
ЛБТЗ

За його словами, попри коронавірусну кризу, у 2020 році держпідприємство поставило Збройним силам України приблизно 80 одиниць техніки.

БТС-4
Модернізований на ДП "Львівський бронетанковий завод" БТС-4 під час відправки в ЗСУ

"2020 рік був важким, але вдалим для нашого колективу. Ми не тільки виконали план, а й перевиконали його. Загалом відремонтували й поставили у ЗС України близько 80 одиниць бронетехніки, зокрема: танки Т-64 та Т-72, броньовані ремонтно-евакуаційні машини, пожежні машини ГПМ-54. Якщо в грошовому еквіваленті, то освоїли продукції на понад 600 мільйонів гривень", - відзначив очільник бронетанкового заводу.

Т-64
Фінальна партія відновлених та модернізованих у Львові Т-64 зразка 2017 року (грудень 2020 року)

Серед іншого, директор Львівського бронетанкового заводу виділив передачу ЗСУ 15 пожежних машин ГПМ-54 (на базі шасі від танків Т-55).

ГПМ-54
Пожежні танки ГПМ-54 відновлені та модернізовані на ДП "ЛБТЗ" у 2020 році

Нагадаємо, минулого року підприємство відвантажило Міноборони найбільшу партію машин цього типу за всі роки Незалежності. При цьому всі ці машини були позбавлені російських комплектуючих.

ЛБТЗ
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" в цеху ЛБТЗ під час підписання Меморандуму про розширення співпраці між Концерном і ЛОДА на початку січня 2021 року

Також очільник підприємства розповів про суттєвий внесок в стабільність підприємства експортних контрактів, в тому числі, вперше, мова йде про експорт багатостраждальної тактичної бойової колісної машини "Дозор-Б".

ЛБТЗ
Остання з відомих версій ТКБМ "Дозор-Б" під час випробувань ЛБТЗ у 2019 році

"Чому наше підприємство збереглося в такому хорошому стані? А тому, що в нас колись були дуже серйозні замовлення на експорт. Ми робили по сто машин на рік для різних держав. До речі, мали перехідний контракт з 2019-го на 2020 рік на постачання в одну з країн броньованих ремонтно-евакуаційних машин. І ми 15 таких машин, у яких не було потреби для ЗСУ, поставили в одну з країн Азії. Цього року уклали контракт на експорт бронемашини "Дозор-Б" і маємо замовлення на комплектовання", - повідомив Віктор Андрощук.

ЛБТЗ
Окремі зразки інженерної техніки, що модернізують та ремонтують на ЛБТЗ

Варто відзначити, що ДП "Львівський бронетанковий завод" спеціалізується на виготовленні, ремонті та модернізації широкої номенклатури гусеничної інженерної техніки, яка з часом лише розширюється (мова йде про БРЕМ "Лев", БРЕМ "Зубр", БРЕМ-2, БРЕМ-1, ІМР-2, БТС-4, БМР-2, ГПМ-54 та ГПМ-72), відновленні танків Т-55, Т-72 та Т-64 (у 2020 році також почали роботи з опануванням ремонту Т-80) та виробництві ТКБМ "Дозор-Б".

Читайте також: "Дозор-Б" нарешті піде у серію та "навчиться" плавати