xcounter
#

Долетіли запчастини до бойових літаків: Україна зможе відновлювати пошкоджені машини (оновлено)

Українські винищувачі протистоять агресору, але доповненням до майстерності та сили духу має бути сучасна техніка та озброєння
Українські винищувачі протистоять агресору, але доповненням до майстерності та сили духу має бути сучасна техніка та озброєння
14874

Про це повідомив прес-секретар Пентагону Джон Ф. Кірбі 19 квітня, проте без особливих деталей

Повітряні Сили України отримали запчастини та комплектуючі для того щоб відремонтувати пошкоджені у боях літаки. Постачання відбулось за сприяння Уряду США. Про це офіційно повідомила прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Водночас раніше розійшлась новини про передачу не тільки запчастин, але і літаків. Так за словами речника Пентагону, в України більше винищувачів, ніж два тижні тому. "Вони отримали літаки та запчастини, які допоможуть мати у повітрі більший флот".

Читайте також: Польща готова передати винищувачі МіГ-29 Україні
Винищувачі МіГ-29 ПС України.Фото ілюстративне

Він не повідомив кількість літаків та з яких країн була надана ця допомога. Речник Пентагону повідомив, що Україні були передані "додаткові платформи та деталі". Під словом "платформи" розумілись саме літаки.

МіГ-29 у повітрі

На питання про те, чи ці "додаткові платформи та деталі" були надані США чи перевозилися Сполученими Штатами, Джон Ф. Кірбі відповів так: "Ми, безумовно, допомогли, з перевезенням деяких додаткових запасних частин, які допомогли з потребами їхніх літаків. Але ми не перевозили літаки".

Раніше Україна неодноразово зверталась до країн НАТО та США надати допомогу у закритті повітряного простору над Україною. За неможливості ухвалити таке рішення Київ просив надати бойові літаки або зенітно-ракетні комплекси для вирішення завдань протиповітряної оборони та захисту від повітряних атак агресора власними силами.

Польський МіГ-29
Читайте також: США і Польща обговорюють передачу Україні винищувачів Міг-29