xcounter
#

До Чорного моря з Гібралтару прямує британський патрульний корабель Trent

926
Цей корабель увійшов до складу Королівських ВМС у серпні 2020 року
Цей корабель увійшов до складу Королівських ВМС у серпні 2020 року

Тривалість його походу може складати до 35 діб

Патрульний корабель Королівського флоту Великої Британії HMS Trent (Р224) підходить до протоки Босфор та йде у напрямку Чорного моря.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень".

Читайте також: Руслан Хомчак: Флот України має усі можливості відповідати на провокації росіян, навіть - застосовувати зброю

Він також додав, що регулярні візити саме патрульних кораблів флотів наших країн-партнерів можуть стати найбільш оптимальним рішенням по темі захисту свободи судноплавства між Босфором та чорноморськими портами нашої країни.

Британський патрульний корабель HMS Trent (Р224) під час спільних тренувань із американським есмінцем USS Winston S. Churchill, Східне Середземномор'я, вересень 2020 року

В свою чергу можемо припустити, що візит британського сторожового корабля у Чорне море – це відповідь на нову провокацію Чорноморського флоту РФ: 12 травня буквально в 30 кілометрах від порту "Чорноморськ" був помічений російський корвет "Павел Державин".

Як припустили у Державній прикордонній службі України, корабель країни-агресора стежив за виходом у море американського корабля Берегової охорони USCG Hamilton.

У січні 2021 року російський корвет "Павел Державин" виконав демонстративну навчальну постановку мін в акваторії Чорного моря

Патрульний корабель Trent увійшов до складу британських ВМС у серпні 2020 року, та належить до серії offshore patrol vessels типу River.

У березні 2021 року корабель HMS Trent прибув до Гібралтару для несення постійної служби в цьому регіоні.

Наприкінці квітня цього року Королівські ВМС почали перефарбовувати у "dazzle" камуфляж свої патрульні кораблі River, вперше з часів Другої світової. "Піонером" став патрульний корабель HMS Tamar (P233)

Тактико-технічні характеристики корабля Trent:

  • водозаміщення – 2000 тонн;
  • довжина корпусу – 90,5 метрів;
  • ширина корпусу – 13 метрів;
  • екіпаж – 70 осіб + до 34 бійців;
  • швидкість ходу – 25 вузлів;
  • дальність та тривалість ходу – до 5500 миль та 35 діб;
  • озброєння та оснащення – одна артилерійська установка DS30B калібру 30 мм, два кулемети Minigun, два кулемети калібру 7,62 мм, польотна палуба для гвинтокрила типу Merlin, два човни із жорсткою конструкцією.
Британський флот має вісім патрульних кораблів типу River, будівництво серії цих offshore patrol vessels почалось у 2000-х роках
Читайте також: Німецький фрегат під час навчань настріляв майже стільки ракет, як увесь ЧФ РФ за 2020 рік