xcounter
#

ДНДІ проводить відомчі випробування мобільного штабного пункту управління (фото)

1870
Новий ланковий мобільний штабний пункт управління ЗСУ
Новий ланковий мобільний штабний пункт управління ЗСУ

Ланковий штабний модуль здатен забезпечити цілодобову роботу та відпочинок восьми операторів

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) наразі проводять визначальні відомчі випробування штабної машини зі штабним причепом для визначення відповідності характеристик та можливостей цього зразку, заявлених виробником.

Відзначається, що цей пункт управління має забезпечити цілодобову роботу та відпочинок оперативного складу за будь-яких погодних умов, незалежно від пори року та часу доби, за відсутності або руйнуванню інфраструктури життєзабезпечення.

Читайте також: "Дзвін" на практиці: командувачі Сухопутних військ та ОК "Північ" оцінили роботу нової АСУВ - пряма мова та відео
ДНДІ

Структурно зразок складається з двох однотипних модулів:

  • машина штабна;
  • причіп штабний.

Які, своєю чергою, можуть бути розміщені як на автомобільному шасі, так і на ґрунті.

Сучасна транспортна база (і, як це не дивно, це поки що КрАЗ), на яку передбачено встановлення модулів, дозволяє здійснювати переміщення як дорогами з різноманітним покриттям, так і бездоріжжям, що забезпечує високу прохідність та маневреність рухомих пунктів управління.

ДНДІ

Штабна машина містить вісім робочих місць оперативного складу пункту управління, обладнаних лінією локальної обчислювальної мережі з можливістю підключення ліній телефонного зв’язку різних типів.

Своєю чергою, штабний причеп обладнано місцями відпочинку на вісім осіб та елементами санітарно-побутової системи.

ДНДІ

Фахівці ДНДІ зазначають, що обидва модулі укомплектовані підсистемами електроживлення, обігріву, освітлення, кондиціонування та вентиляції, а також фільтровентиляційними агрегатами для забезпечення захисту особового складу від негативного впливу навколишнього середовища.

Рішення щодо можливості допуску дослідного зразка до експлуатації у Збройних Силах України буде прийматися за результатами проведення випробувань.

Читайте також: Бойова система управління тактичної ланки "Кропива" на службі ЗСУ та НГУ (фото)