xcounter
#

ДНДІ отримало нове обладнання для науково-дослідної випробувальної лабораторії (фото)

630
Приміщення однієї з лабораторій ДНДІ
Приміщення однієї з лабораторій ДНДІ

Сучасне лабораторно-випробувального обладнання постачалося впродовж 2019-2020 років

Відзначається, що наразі застосування сучасної лабораторно-випробувальної бази в ДНДІ ВС ОВТ дозволяє здійснювати визначення чисельних показників технічних та експлуатаційних характеристик для оцінки як нових зразків озброєння, так і озброєння яке проходить модернізацію чи якому продовжується ресурс.

Впродовж двох останніх років науковці отримали обладнання з оцінки стійкості до впливу механічних, електричних, кліматичних впливів та визначення та оцінки характеристик конструкційних матеріалів.

Читайте також: Як випробовують та тестують нове українське озброєння
ДНДІ

Проведено первинне оцінювання на технічну компетентність і достовірність результатів вимірювань та отримано свідоцтво про відповідність системи керування вимірюваннями науково-дослідної випробувальної лабораторії.

ДНДІ
Зразки нової та модернізованої техніки випробування яких проводили фахівці ДНДІ у квітні 2020 року

Наявне обладнання лабораторії дозволяє проводити механічні випробування:

  • парашутно-десантного майна,
  • спеціального спорядження,
  • складових польових містечок,
  • електричні випробування авіаційного та наземного радіоелектронного обладнання,
  • кліматичні випробування широкого переліку зразків озброєння та військової техніки.
Типові випробування легкого переносного ракетного комплексу (ЛПРК) "Корсар" виробництва ДП "ДККБ "Луч" на Чернігівщині у травні 2020 року

Варто додати, що до цього, у зв’язку з відсутністю відповідного лабораторно-випробувального обладнання, наприклад для випробувань повітряно-десантного спорядження, ЗСУ залучали цивільні підприємства промисловості. Заходи щодо продовження ресурсу даного спорядження потребували періодичного повтору та значних витрат.

ДНДІ ВС ОВТ
Дослідні випробування ДНДІ ВС ОВТ наземного безпілотника Camel у липні цього року

В прес-службі Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки наголосили, що наразі продовжується нарощування спроможності полігонної лабораторно-випробувальної бази забезпечувати ефективність системи випробувань з об’єктивним та достовірним здійсненням оцінки відповідності та сертифікації ОВТ за національними стандартами та стандартами країн НАТО.

ДНДІ ВС ОВТ
Порівняльні випробування бойових модулів "Парус", "Спис", "Шквал" та "Стилет" для БМП-1 фахівцями ДНДІ ВС ОВТ у липні 2020 року

Завдяки докладеним зусиллям, сучасна полігонна лабораторно-випробувальна база забезпечить потреби Збройних сил, військових формувань сил оборони, підприємств ДК "Укроборонпром", ГС "Ліга оборонних підприємств України" та Асоціації виробників озброєння та військової техніки щодо суттєвого скорочення термінів прийняття на озброєння нових зразків ОВТ та призведе до значної економії коштів, які можливо спрямувати на подальший розвиток підприємств промисловості та сектору безпеки та оборони держави.

Читайте також: В ДНДІ розпочали підготовку до Держвипробувань БПЛА "Лелека-100" (відео)