xcounter
#

ДКАУ розкрило причину вибуху ракети Alpha компанії Firefly Aerospace

7443
Космічна ракета Alpha приватної компанії Firefly Aerospace, фото ілюстративне
Космічна ракета Alpha приватної компанії Firefly Aerospace, фото ілюстративне

За деякими даними, ракета мала вивести на орбіту 14 малих наукових супутників

Причиною катастрофи, що трапилась під час польоту ракети-носія Alpha україно-американської компанії Firefly Aerospace стали неполадки в першій ступені ракети.

Про це зазначило Державне космічне агентство України на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Чергова ракета-носій Antares успішно вивела на орбіту Землі вантажний корабель Cygnus (фото)

Своє повідомлення ДКАУ доповнила такою фразою – "Сподіваємося побачити успішний орбітальний політ вже найближчим часом!".Тобто, це може натякати, що Firefly Aerospace та ДКАУ уже мають якісь спільні плани щодо проведення наступних стартів ракет-носіїв Alpha, зокрема для втілення програми по запуску в роботу супутника "Січ-2-30".

Супутник "Січ-2-30", фото ілюстративне

Також варто звернути увагу на слово "вантаж" у повідомленні Державного космічного агентства України, бо досі в українських ЗМІ не зазначалось, що ракета-носій Alpha мала на борту бодай якесь корисне навантаження. За деякими даними, ракета несла одразу 14 різних малих наукових супутників, вага корисного навантаження при цьому складала всього 92 кілограми.

Антена комплексу "Овідіополь-2" в Одеській області, що може приймати дані з супутників та стоїть на балансі Служби зовнішньої розвідки України, фото ілюстративне
Читайте також: "Південмаш" відвантажив в США габаритно-стикувальний макет першого ступеню нової ракети-носія середнього класу (відео)