xcounter
#

Дива мобілізації у РФ: воєнкомів не вистачає, тому якщо "накосячив" в одній області, підеш набирати "мобіків" в іншу

2355
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У РФ вимушені "тасувати" військових комісарів, які набирають сотні "помилково мобілізованих"

Російська так звана "часткова мобілізація", яка була оголошена президентом РФ Путіним 21 вересня, вже встигла відзначитися низкою курйозних моментів, зокрема "чмобіками" без касок та взуття, іржавими автоматами та бійками по дорозі до передової.

Водночас, як нещодавно визначив Defense Express, у цій мобілізації можна помітити цікаву закономірність – у РФ мобілізованих набирають передусім у "російських" регіонах, тобто замість якутів та калмиків на війну женуть росіян.

Читайте також: У РФ вже почали задавати "незручні питання" - куди поділись 1,5 млн комплектів форми для мобілізованих

Разом з тим, російські "мобілізація" продовжує приносити "цікаві" новини – зокрема, як повідомляє російська служба BBC News, у Хабаровському краї виявилося, що аж половину мобілізованих призвали "випадково". Як відзначає губернатор області Михайло Дегтярев, всі "помилково" мобілізовані повернулися додому, а військовий комісар регіону Юрій Лайко – відсторонений від посади.

Зазначається, що всього у Хабаровському краї було мобілізовано декілька тисяч жителів. Загалом це не вперше, коли в РФ знаходять "помилково мобілізованих", наприклад в Якутії повернули одразу 300 осіб, однак це вперше, коли військовий комісар прорахувався аж наполовину.

Але цікаве у цій новині насправді інше – відзначається, що звільненого "воєнкома" з Хабаровського краю... відправили на аналогічну посаду у Магаданській області, де він буде знову набирати мобілізованих і замінить воєнкома, який шість днів тому пішов у відставку через "допущені помилки під час мобілізації".

Іншими словами – у РФ банально не вистачає воєнкомів, тому затикати дірки намагаються ось таким чином.

Читайте також: РФ планує закинути 20 тисяч мобілізованих у Білорусь: розмістять у хлівах та свинарниках, а транспорт реквізують