xcounter
#

Директор "Квант-Радіолокація" : ВМСУ зацікавлені у 3-х пасивних станціях радіотехнічної розвідки "Мельхіор" у береговому виконанні

СРК "Лагуна", РЛС "Дельта-М", РЛС "Мельхіор" та фрегат "Гетьман Сагайдачний"
СРК "Лагуна", РЛС "Дельта-М", РЛС "Мельхіор" та фрегат "Гетьман Сагайдачний"
2893

А поки що, Науково-дослідний інститут "Радіолокаційних систем" виготовляє вітчизняну станцію загоризонтної розвідки для нового корабля-розвідника

Як повідомив директор ДП "НДІ Радіолокаційних систем "Квант-Радіолокація" Едуард Касапов, наразі для Міноборони розробляється та виготовляється корабельний радіолокаційний комплекс огляду, супроводження цілей, управління зброєю та обміну інформацією "Мінерал-У".

Додаткова угода щодо розробки та постачання цієї новітньої системи була укладена наприкінці минулого року, а власне готовий виріб має бути відвантажений замовнику у 2021 році.

Читайте також: Чому новий розвідувальний корабель України буде крутіший "Кольчуги"
РЛС
Компоненти станції радіотехнічної розвідки "Мельхіор"

Також на підприємстві працюють над відновленням РЛС виявлення повітряних цілей МР-750 (така станція стоїть на фрегаті "Гетьман Сагайдачний") та місяць тому підписало контракт на постачання берегового варіанту мобільної двокоординатної когерентно-імпульсної РЛС кругового огляду СР-210 – РЛС "Дельта".

РЛС
РЛС типу "Дельта-М" на МБАК U175 "Бердянськ"

"Окрім цього, ми є співвиконавцями "Кузні на Рибальському" у контрактах з МОУ на відновлення працездатності та модернізацію виробу "МР-750" та постачальниками двох виробів – РЛС "Дельта-М", СРТР "Мельхіор" на корабель-розвідник. Виконання контрактів в рамках ДОЗ планується у наступному році. В цілому, завантаження по ДОЗ залишається на рівні минулого року", - відзначив Едуард Касапов.

СРК
Середній розвідувальний корабель ВМСУ за темою "Лагуна" / Фото: Сергій Смоленцев

Окремо він додав, що на підприємстві відомо про зацікавленість Військово-морських сил у трьох пасивних станціях радіотехнічної розвідки "Мельхіор" у береговому виконанні.

Нагадаємо, РЛС "Мельхіор" є новим поколінням станцій так званої "загоризонтної розвідки" й здатна відстежувати до 200 цілей на відстані до 450 км та призначена як для виявлення надводних цілей, так і для наведення на них ракетної зброї.

Читайте також: В Одесі на заводські випробування вийшов в море майбутній корабель ВМС (фото)