xcounter
#

Держприкордонслужба почала спеціальну операцію по охороні кордону з Білоруссю

756
Наша держава мобілізує силові структури для захисту кордону від можливого прориву, фото ілюстративне
Наша держава мобілізує силові структури для захисту кордону від можливого прориву, фото ілюстративне

Офіційна мета спеціальної операції – протидія протиправній діяльності та недопущення міграційної кризи як можливого епізоду "гібридної війни"

Державна прикордонна служба України спільно із силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та "іншими задіяними резервами" почала спеціальну операцію "Полісся" по посиленню охорони кордону з Білоруссю. Про це повідомляє прес-служба самої ДПСУ.

Офіційна мета цієї операції – не допустити незаконного прориву кордону між Україною та Білоруссю, що в свою чергу може бути частиною "гібридної війни" Кремля проти нашої країни.

Читайте також: Що відбувалось на кордоні з Білоруссю цієї п'ятниці
Прикордонники посилюють захист державного кордону України, фото - прес-служба ДПСУ

В рамках операції "Полісся" ДПСУ та інші силові структури планують виставляти посилені контрольні пости на автомобільних дорогах, виконувати перевірки на автобусних та залізничних станціях, та вживати інші превентивні заходи в населених пунктах районів, що межують з Білоруссю.

Для контролю за режимом державного кордону прикордонні наряди будуть збільшені, на відтинках можливого прориву кордону – будуть посилені резервні сили та засоби.

Для захисту державного кордону прикордонники матимуть в своєму розпорядженні зокрема ось такі гаджети, фото - прес-служба ДПСУ

Для охорони кордону також використовуватиметься авіація, безпілотні авіаційні комплекси та технічні засоби спостереження силових структур України.

Для управління операцією "Полісся" на центральному та обласному рівнях уже організовані Міжвідомчі координаційні штаби, для управління на тактичному рівні – утворені координаційні групи управління.

Вантажівки та спецтехніка мобільних резервів по захисту кордону, фото - прес-служба ДПСУ
Читайте також: Україна посилює кордон з Білоруссю, перекидає Нацгвардію та будуватиме нові укріплення