xcounter
#

ДержККБ "Луч": 55 років збройового досвіду, компетенцій та результатів

ДККБ "Луч" став творцем ракетного щита України
ДККБ "Луч" став творцем ракетного щита України
4620

Сьогодні колектив Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" відзначає цікаву і важливу дату - 55 років з дня створення.

Засноване у 1965 році як основний розробник у СРСР автоматизованих систем контролю та діагностики спеціальної авіаційної техніки, за часів незалежної України це підприємство стало ключовим центром компетенцій для розробки та виготовлення цілого спектру нових систем озброєнь.

Можна стверджувати, що зразки сучасних озброєнь від ДержККБ "Луч" захищають безпеку України на суходолі, у повітрі і на морі.

Читайте також: ​Руйнування ворожих міфів про "Нептун" та про потужну "Вільху" як оптимум: інтерв'ю з Олегом Коростельовим (відео)

Новий арсенал держави, який створений розумом, професіоналізмом, настійливістью та відданістью усіх робітників, інженерів та конструкторів ДержККБ "Луч" - вражає.

Зразки сучасних озброєнь від ДержККБ "Луч" захищають безпеку України на суходолі, у повітрі і на морі.

Це ціла різнокаліберна лінійка керованих ракет, які вистрілються через канал ствола танкових гармат; носимі, переносні та возимі протанкові ракетні комплекси; високоточні системи залпового вогню; мобільний протикорабельний комплекс з уніфікованою крилатою ракетою; модернізація існуючих та створення нових систем протиповітряної оборони; авіаційне озброєння та системи автоматизованої перевірки.

Протикорабельний комплекс "Нептун" прийнято на озброєння

Назви нової української зброї - "Корсар", "Стугна","Комбат", "Вільха", "Нептун" - це як слова-паролі.

За ними - ключові конкурентні переваги: надійність, ефективність, адекватна ціна.

Все це - фірмові риси будь-якого зразка техніки чи озброєння, що розроблені або виготовлені під брендом "Луча".

Про це знає Українська армія, яка активно застосовує нову зброю для протидії ворожій агресії.

Про це знають закордонні покупці, які готові стояти у черзі, аби отримати перевірену справжньою війною зброю для посилення потенціалу і власних армій.

Високоточна система залпового вогню "Вільха"

Тож цілком логічно, що нині ДержККБ "Луч" - це той збройовий бренд, з яким на міжнародних ринках у зовнішніх замовників асоціюється і сама Україна.

Країни Європи, Азії, Африки, Латинської Америки - усюди "долетіли" керовані ракети, або інші розробки від ДержККБ "Луч".

Олег Петрович Коростельов
Генеральному конструктору – Генеральному директору Державного Київського конструкторського бюро "Луч" Олегу Петровичу Коростельову було присвоєно звання Герой України «за визначні особисті заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу Української держави, розробку новітніх зразків озброєння".

Проте всі ці успіхи колективу за останні десятиліття, які було найбільш продуктивним в історії підприємства, тісно пов`язані з визначальною роллю Генерального директора - Генерального конструктора Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" Героя України Олега Петровича Коростельова.

Адже зброя – її обриси, технічні та бойові можливості – спочатку народжуються у голові Генерального конструктора. Потім ця ідея матеріалізується в конкретний продукт силами творчої команди конструкторського бюро, де усіх разом та кожного наодинці постійно супроводжують технічні та технологічні виклики.

ПТРК "Скіф" - один з найбільш популярих у зовнішніх замовників продукт від КБ "Луч"

Далі – після різних спроб, вдалих і невдалих, роботи над помилками, після горнила державних випробувань – ця зброя стає у серійне виробництво і згодом перетворюється у реальну силу країни та армії.

Таким, власне, і є шлях створення зброї, який за своєю суттю залишається незмінним. Країні щастить, коли є стартова точка – Генеральний конструктор, націлений на результат. Тепер усі ми знаємо, що України дійсно з цим поталанило.

Фінальна фаза випробувань "Нептуна". На полігоні - керівництво ДержККБ "Луч" та Міноборони України

ДержККБ "Луч" завжди знаходилося і знаходиться у динамічному стані, безперервно розвивається. Багаторічні розмови нескінченних "реформаторів" про необхідність звести більшість підприємств ОПК у профільні кластери або корпорації у ДержККБ "Луч" насправді вже самостійно відпрацювали на практиці. Створені коопераційні зв’язки, де КБ у різних проєктах має від десятка до двох десятків суміжників, при цьому залишаючись головним інтегральним підприємством, що відповідає за інтеграцію робіт і створення кінцевого продукту.

ДержККБ "Луч" - це той збройовий бренд, з яким на міжнародних ринках у зовнішніх замовників асоціюється і сама Україна

Колектив інформаційно-консалтингової компанії Defense Express з усією повагою та шаною вітає керівництво та колектив Державного підприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" з 55-річчям з дня заснування підприємства.

Ваша праця дала армії нашої країні новий ракетний меч і щит - у різноманітних втіленнях.

Бажаємо вам усім сил та здоров`я, нових ідей та реалізованих проєктів, які усіх нас роблять сильнішими.

Читайте також: ​Про український ЗРК та можливість створення власного Javelin: інтерв'ю з Олегом Коростельовим (відео)